Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΩΜΑΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ; Πολιτική ορθότητα εναντίον Παιδικής Πρόνοιας. ΔΕΙΤΕ & ΦΡΙΞΤΕ

Ένα νήπιο δολοφονήθηκε από τον θετό της πατέρα κάτω από την μύτη των υπηρεσιών πρόνοιας και των γιατρών που αρνήθηκαν να δεχτούν ότι ήταν κάτι άλλο από ένας "θετικός γονέας", αποκαλύπτει μια επιβαρυντική έκθεση.  Ο Μάθιου Σκάλυ-Χικς, 31 ετών από το Κάρντιφ, υπέβαλλε την 18 μηνών Έλσυ Σκάλυ-Χικς σε απίστευτες πράξεις κακοποίησης επί μήνες πριν την σκοτώσει... σε μια επίθεση τόσο σοβαρή, που το μικρό σώμα της έμοιαζε σαν να είχε υποστεί αυτοκινητιστικό ατύχημα.   Τον Σκάλυ-Χικς, που ήταν παντρεμένος με τον Κρεγκ, είχαν επισκεφτεί τουλάχιστον 3 κοινωνικοί λειτουργοί σε 15 διαφορετικές περιστάσεις ενώ ο ίδιος είχε πάει πολυάριθμες φορές σε γιατρούς και στα Επείγοντα όταν τραυμάτισε την Έλσυ αλλά ποτέ δεν υπήρξε ανησυχία για την συμπεριφορά τους ως γονέα.  Όλοι οι επαγγελματίες (εμπλεκόμενοι) τον έβλεπαν υπό ένα "θετικό πρίσμα" και επέμεναν ότι η υιοθεσία της μικρής από ένα μεσαίας τάξης και μορφωμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι πήγαινε πολύ καλά μέχρι που πέθανε, αναφέρει η έρυενα.  Ο Λάνς Κάρβερ, υπεύθυνος κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Βέιλ Γκλαμόργκαν της Ουαλίας, ζήτησε συγγνώμη από την βιολογική οικογένεια της Έλσυ, η γιαγιά της οποίας πιστεύει ότι θα ήταν ακόμη ζωντανή εάν βρισκόταν στην δική τους φροντίδα (το μωρό είχε απομακρυνθεί από την βιολογική της μητέρα λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών).  Ο Κάρβερ παραδέχτηκε επίσης ότι κανένας υπάλληλος των κοινωνικών υπηρεσιών δεν έχει απολυθεί ή έστω τιμωρηθεί για τα λάθη που έγιναν διότι "δεν ήταν πρέπον". Παρ'όλ'αυτά μια επίσημη έρευνα για τον θάνατο του νηπίου δόθηκε στην δημοσιότητα που ανέφερε ότι οι λειτουργοί και οι γιατροί έδειξαν "έλλειψη επαγγελματικής περιέργειας" για τα τραύματα της Έλσυ.  Η μικρή είχε ένα σπασμένο πόδι, περίεργους μώλωπες συμπεριλαμβανομένου ενός στο κεφάλι που κράτησε για 8 εβδομάδες και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εμετό από αίμα. Κάθε φορά όμως τα τραύματά της αποδίδονταν σε σύνηθες ατύχημα ή αρρώστια όταν ο δράστης παρουσίαζε δικαιολογίες με χαρακτηριστική ευφράδεια.   Στις 29 Μαΐου 2016 η Έλσυ πέθανε, τέσσερις ημέρες αφότου ο θετός της πατέρας την τράνταξε τόσο βίαια που ο εγκέφαλος και τα μάτια της άρχισαν να ματώνουν, πριν την πετάξει με το κεφάλι στο πάτωμα προκαλώντας κάταγμα στο κρανίο της.  Στον Σκάλυ-Χικς επιβλήθηκε ελάχιστη ποινή 18 ετών μετά από την δίκη αλλά η βιολογική γιαγιά της Έλσυ είπε ότι την "γλύτωσε πολύ φτηνά" και πως η εγγονή της έπρεπε να είχε μείνει μαζί της. Ο Λάνς Κάρβερ, υπεύθυνος κοινωνικών υπηρεσιών, έκανε δεκτό το πόρισμα της έρευνας και ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη στην υπόθεση της Έλσυ. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι λειτουργοί και προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες είδαν την υιοθεσία ως κάτι πολύ θετικό» ανέφερε ο Κάρβερ σε μια συνέντευξη τύπου στο Κάρντιφ. «Θεώρησαν την θετή οικογένεια ως μια πολύ θετική λύση για την Έλσυ. Η αναφορά καταδεικνύει ότι το "θετικό πρίσμα" δεν τους επέτρεψε να κοιτάξουν την υπόθεση με τον τρόπο που θα έπρεπε.  [Πηγή] http://www.dailymail.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου