Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η «κρυφή» επιστολή Ρούπα-Μαζιώτη και η «αμαρτωλή» μεταγωγή Κουφοντίνα

Με κείμενό τους, μέσα από την γνωστή ακροαριστερή ιστοσελίδα athens.indymedia.org, με τίτλο «ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΟΥΤΖΑ: ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ», οι Ρούπα-Μαζιώτης επιχειρούν δημόσια παρέμβαση για την ανείπωτη τραγωδία που έζησε ο τόπος στο Μάτι, εξαπολύοντας μύδρους τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο όμως και σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κατά γνωστών επιχειρηματιών που έσπευσαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους διαφημίζοντας τις οικονομικές προσφορές τους, μόνο και μόνο για να χτίσουν κοινωνικό προφίλ προς ίδιον όφελος.
…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Με αφορμή αυτό το κείμενο – παρέμβαση, των φυλακισμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας«, καθώς και τη μεταγωγή του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, από τις φυλακές Κορυδαλλού, μόλις 1-2 ημέρες μετά την εν λόγω ανάρτηση, αλλά και τις πληροφορίες που φέρουν τον καταδικασμένο πράκτορα της ΕΥΠ για κατασκοπεία, Κώστα Αγγελάκη, να έχει συλληφθεί στα καμένα… Εκτιμώ ότι γίνονται επίκαιρες οι κατά καιρούς καταγγελίες – αποκαλύψεις σχετικά με τον πολυποίκιλο ρόλο του Κουφοντίνα και την πιθανή σχέση του με την ΕΥΠ και τη CIA. 
Έχοντας ασχοληθεί πάμπολλα χρόνια με το ρεπορτάζ περί τρομοκρατίας στη χώρα μας και τις ενδεχόμενες σχέσεις που μέλη της είχαν ή και έχουν με τις μυστικές υπηρεσίες (εγχώριες και ξένες), θυμάμαι την αποκάλυψη που είχαν κάνει σε διαφορετικές συνεντεύξεις τους, όταν μου είχαν παραχωρήσει σε δελτία ειδήσεων που παρουσίαζα στο Extra Channel τις ιστορικές ημέρες που γινόταν η -μερική- εξάρθρωσης της 17Ν, οι Σπύρος και Γιώργος Καρατζαφέρης. Τότε είχαν ισχυριστεί ότι η CIA είχα συλλάβει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον κρατούσε σε σπίτι εντός της χώρας, μέχρις ότου γινόταν και η τελευταία σύλληψη των -καταδικασμένων πλέον- μελών της 17Ν. Απώτερος στόχος να παραδοθεί αργότερα, κι αφού είχε διαπραγματευθεί με τις μυστικές υπηρεσίες τον τρόπο με τον οποίο θα συνέβαλε για να διεξαχθεί η δίκη και να οδηγηθούν στη φυλακή τα τρομοκρατικά μέλη που ήταν προσχεδιασμένο να αποτελέσουν τον πυρήνα της οργάνωσης, ώστε να προστατευθούν τα ασύλληπτα πραγματικά «κεφάλια»… Τα γεγονότα, έτσι όπως ακολούθησαν και τότε και σήμερα, εν μέρει τους δικαίωσαν!
Οι δε αποκαλυπτικοί ισχυρισμοί των Γιωτόπουλου – Τζωρτζάτου έρχονται να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία περί διασύνδεσης του Κουφοντίνα με τις μυστικές υπηρεσίες.   
Και η αλήθεια είναι ότι η ειδική μεταχείριση που απολαμβάνει ο Κουφοντίνας, κάνει όντως αρκετά περίεργη και αμαρτωλή την ιστορία αυτή… Είναι απορίας άξιον τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ πώς υποτίθεται δυσαρεστεί διπλωματικά τους σύμμαχους της στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού…
Με μήνυμα στο κινητό μου ένας πρώην εισαγγελέας, ο οποίος έχει χειριστεί στο παρελθόν υπόθεση της 17Ν και κατά περίεργο τρόπο σε πολύ κομβικό σημείο της έρευνας του καρατομήθηκε, δείχνει να ξέρει ακόμη πολλά… Με παρότρυνε την ημέρα της μεταγωγής του Κουφοντίνα να ψάξω δημοσιογραφικά αν η απόφαση Κοντονή έχει σχέση με ανταλλαγή πληροφοριών για τους φονικούς εμπρησμούς… 
Θα επανέλθω δριμύτερος επ’ αυτών όλων, ωστόσο, ας δούμε προς τον παρόν ένα περιστατικό που έγραψε ιστορία, κι έχει χαρακτηριστεί άκρως αποκαλυπτικό για τις σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών με την τρομοκρατία στην Ελλάδα, αλλά και με τον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Κουφοντίνας.
Στις 16 Νοεμβρίου του 1993, οι τρομοκράτες απεκάλυψαν, εκόντες – άκοντες, την πραγματική τους ταυτότητα. Χάρη σε ένα τυχαίο περιστατικό που ξετυλίχθηκε από καταγγελία περίοικων, ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε σε ένα μικρό φορτηγάκι που ήταν παρκαρισμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Μηθύμνης στα Πατήσια, αναδύθηκαν αποκαλύψεις πρωτόγνωρες. Όταν έφτασε το περιπολικό της αστυνομίας, πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα. Οι αστυνομικοί ερευνούν το φορτηγάκι και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ασυρμάτους, φωτογραφικές μηχανές, υλικό για μεταμφιέσεις, ακόμη και δύο κρεβάτια. Έτσι συνέλαβαν τους 3 υπόπτους που βρήκαν στο σημείο, 2 Αμερικανούς και 1 Έλληνα και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Από την εξακρίβωση των στοιχειών προέκυψε οτι οι 2 Αμερικανοί ήταν υπάλληλοι της Αμερικανικής πρεσβείας! Ο ένας απ’ αυτούς ήταν ο Τζον Φάντις Β’, Γραμματέας της πρεσβείας και ο άλλος διοικητικός υπάλληλος. Και οι δύο ήσαν πράκτορες της CIA.
Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», εκμεταλλευόμενη το «λαβράκι», στο φύλλο της 2/3/1993, σελ. 3, έγραψε τότε: «…Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα γεγονότα εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα. Ενημερώνονται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί απαιτούν να μην γίνει ανάκριση των δυο πρακτόρων από τις αστυνομικές αρχές ενώ ζητούν να μην γίνει άλλη έρευνα στο φορτηγάκι. Σε λίγο ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης σταθμεύει έξω από το αστυνομικό τμήμα και παραλαμβάνει τους δυο συλληφθέντες, τους οποίους μεταφέρει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, ένα γερανοφόρο όχημα παίρνει το φορτηγάκι από την οδό Μηθύμνης, το οποίο μεταφέρει στο γκαράζ της πρεσβείας. Το άλλο πρωί οι δύο πράκτορες της CIA επιβιβάζονται σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την Τζαμάικα. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι η υπόθεση τέθηκε οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο…».
Ο «Έλληνας», υστέρα από «άνωθεν εντολές», χωρίς να καταγραφούν τα στοιχεία του στο βιβλίο συμβάντων, έφυγε ανενόχλητος…
Εννέα χρόνια αργότερα, και μετά την… «εικονική» εξάρθρωση της 17Ν, η ίδια εφημερίδα, στις 25/7/2002, ανέφερε τα ακόλουθα άκρως αποκαλυπτικά: «… Και ο Κουφοντίνας στην οδό Μηθύμνης;».
Η «Απογευματινή» υποστήριζε ότι «παρών» στην «επιχείρηση» σύλληψης των δυο Αμερικανών πρακτόρων της CIA, Μηθύμνης 50, στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Νοέμβρη 1993 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ήταν και ο Δ. Κουφοντίνας. Κατά την εφημερίδα, ο τελευταίος οδηγήθηκε μαζί με τους Αμερικανούς Τσαρλς Φάντις και Τζακ Καρλ Σλιούαρ στο 7ο Αστυνομικό Τμήμα στην Κυψέλη και εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει κατάθεση και χωρίς να αναφερθεί το όνομά του στο βιβλίο των συμβάντων. Τότε είχε γραφτεί πως ο πάντα έγκριτος ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, είχε μεταδώσει ότι οι συλληφθέντες ήταν πράγματι τρεις(!) και η παρακολούθηση είχε σχέση με την 17Ν…».
Και πάλι, η ίδια εφημερίδα της 19 Ιουλίου 2002, επισήμαινε: «…Ο Κουφοντίντας, …φέρει επάνω του και τις φήμες ότι «δούλευε στην ΚΥΠ», κάτι που έχει στοιχειοθετηθεί και από μαρτυρία του θείου του σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, αλλά και από δηλώσεις κι άλλων συγχωριανών του, αλλά και από δημοσιεύματα εφημερίδων τις ημέρες που καταζητούταν…
Μάλιστα, δημοσιεύτηκαν και (ανώνυμες) μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων της ΕΥΠ («Ελεύθερος Τύπος» 17/7/02), σύμφωνα με τις οποίες ο Κουφοντίνας «μπαινόβγαινε στην Κατεχάκη» και μάλιστα είχε και ειδική αποστολή να απλώνει δίχτυα…», είτε προς στρατολόγηση ανθρώπων, είτε προς συλλογή, διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών, που ήταν και το αντικείμενο ενασχολήσεως και διδασκαλίας του, όπως φημολογείται, σε κάποιες αίθουσες εκπαιδεύσεως προσωπικού στην Αγία Παρασκευή, πλησίον του Αμερικανικού Κολεγίου…
Μάλιστα, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως Στ. Παπαθεμελής είχε δηλώσει ότι η υπόθεση της οδού Μηθύμνης ήταν τόσο σοβαρή, ώστε θα έγραφε κάποτε ολόκληρο βιβλίο. Τα χρόνια κύλησαν, αλλά ουδέν εγράφη…
Αλλά και ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως επί Α. Παπανδρέου, Γ. Σκουλαρίκης, είχε δηλώσει τα ακόλουθα αποκαλυπτικά (Ριζοσπάστης της 2/3/1993): «… Το 1983, όταν δολοφονήθηκε ο Τσάντες, εντοπίσαμε μία συγγενή του που έκανε παρέα με τη σύζυγο του Χρήστου Κασίμη, του ανθρώπου που έβαλε τη βόμβα στις εγκαταστάσεις της AEG. Θελήσαμε να την ανακρίνουμε, αλλά κάποιοι, πιθανότερο οι Αμερικανοί, τη φυγάδευσαν από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Την εντοπίσαμε και πάλι στη Νέα Υόρκη και της τηλεφωνήσαμε. Μόλις κατάλαβε ποιοι είμαστε, μας έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε εξαφανίστηκε και από εκεί».
Επιπροσθέτως, αξίζει να επισημανθεί πως και ο Γ. Σκουλαρίκης έχει δηλώσει ότι ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως πολλάκις διαπίστωσε ότι πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες μέσα από την ΕΥΠ και την αστυνομία έδιναν διαρκώς πληροφορίες στους Αμερικανούς… Σύμφωνα δε με δημοσίευμα προερχόμενο από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 07/03/2001:
«…0 πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Σκουλαρίκης έχει κουραστεί εδώ και πολλά χρόνια να καταγγέλλει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών και τα προβλήματα που δημιουργούσαν στην Αστυνομία. Το 1997, μάλιστα, κατήγγειλε στην «Ε» ότι επί υπουργίας του πράκτορες της ΚΥΠ, όπως αποκάλυψε η Αστυνομία, είχαν τοποθετήσει 4 βόμβες στην Αθήνα…».
Ένας ακόμη που χρημάτισε υπουργός Δημοσίας Τάξεως επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο Σήφης Βαλυράκης, σε άρθρο του στα «Νέα», στις 13 Νοεμβρίου του 2001, αναφερόμενος στην τρομοκρατία και στη δράση της «17 Νοέμβρη», τονίζει: «Είναι σαφές πως οι ΗΠΑ αξιοποίησαν την τρομοκρατία ως μέσον άσκησης της διεθνούς τους πολιτικής», δήλωση η οποία υποκρύπτει πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου