Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο Homo sapiens, ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ, π.χ. Homo neanderthalensis και Homo erectus.

Φωτογραφία του Konstantinos Triantaphyllidis.
  Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Οφείλεται στη μοναδική οικολογική δυνατότητα/πλαστικότητα επιβίωσης του ανθρώπου.
Χαρακτηρίζουμε το είδος μας, τον σύγχρονο άνθρωπο, ως μοναδικό μέσα στον ταξινομικό κλάδο των ανθρωποειδών, επικεντρώνοντας κυρίως στις διαφορές του από τα άλλα είδη στην ικανότητα της τέχνης, της γλώσσας, της κοινωνικής δικτύωσης, της τεχνολογικής και γνωστικής ανάπτυξης. Σε άρθρο ανασκόπησης, η προσοχή των επιστημόνων επικεντρώνεται στην μοναδική οικολογική πλαστικότητα του ανθρώπου. Σε άρθρο (Patrick Roberts, Brian A. Stewart. Defining the ‘generalist specialist’ niche

for Pleistocene Homo sapiens. Nature Human Behaviour, 30 Ιουλίου 2018), που επιμελήθηκαν μέλη από το Ινστιτούτο Max Planck για την Επιστήμη της Ανθρωπολογικής Ιστορίας της Γερμανίας, με βάση αρχαιολογικά και παλαιοπεριβαλλοντικά δεδομένα σχετικά με τη διασπορά των ανθρωποειδών τη Μέση και την ΄Υστερη Πλειστοκαινική εποχή μέσα και έξω από την Αφρική καταδεικνύουν ότι ο ανατομικά σύγχρονος άνθρωπος, ο Homo sapiens, είχε εξαιρετική ικανότητα να ζήσει σε μοναδικές περιβαλλοντικές τοποθεσίες (συμπεριλαμβανομένων των ερήμων, των τροπικών δασών, των μεγάλων υψομέτρων και του παλαιοαρκτικού), καθώς και μεγάλη ικανότητα προσαρμογής σε τέτοιους αντίξοους οικοτόπους σε σχέση με τα άλλα ανθρωποειδή, π.χ. Homo neanderthalensis και Homo erectus. Η ικανότητα του είδους μας να καταλαμβάνει πολυποίκιλες και «ακραίες» τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις οικολογικές προσαρμογές άλλων ειδών ανθρωποειδών και αυτή η πλαστικότητα μπορεί να εξηγήσει πώς το είδος μας είναι το μόνο που επιβιώνει στον πλανήτη Γη.
5 σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου