Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΤΟΝ ΤΩΡΑ😝😝Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική πολιτική η διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την εισαγγελικών λειτουργών που κατέθεσαν στην Προανακριτική εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους είπε: «Το μεγάλο βασανιστήριο για σας αρχίζει όταν θα καταθέσω στην Προανακριτική και εύχομαι να πάω και στο Ειδικό Δικαστήριο για να συνεχίσω να σας βασανίζω».

Σφοδρή ήταν και η επίθεση του κατά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος τον έχει κατηγορήσει για χρηματικό εκβιασμό. Μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε την δική εκδοχή για το περίφημο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με το Νίκο Παπά  και  έριξε την ευθύνη της συνάντησης στον πρώην υπουργό, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί του.

Παπαγγελόπουλος: Μία φορά συνάντηση τον Μιωνή, μαζί με τον Παππά

«Τον Μιωνή τον συνάντησα για μια  και μοναδική φορά στο γραφείο του Νίκου Παππά. Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και επίμονα αιτήματα του ίδιου του Μιωνή. Στην αρχή αρνήθηκα να συναντηθώ μαζί του γιατί είχα επηρεαστεί αρνητικά από τα δημοσιεύματα που τον αφορούσαν. Στις 10 Μαρτίου του 2016 τελικά δέχτηκα να συναντηθούμε επειδή ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και την γεωστρατηγική συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ.

Η συνάντηση κράτησε μόνο μισή ώρα και  όταν έφτασα στο γραφείο του κ. Πάππα, ο Μιωνή ήταν ήδη εκεί. Δεν ξέρω πόση ώρα ήταν και τι  είχαν συζητήσει.  Σχεδόν σε έξαλλη κατάσταση ο Μιωνή ζητούσε να παρέμβουμε σε δικαστικές αποφάσεις γιατί θεωρούσε ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς είναι σφόδρα αντισημίτες.  Ο κ. Παππάς προσπάθησε να τον ηρεμήσει αλλά μάταια εγώ  ελάχιστα συμμετείχα στην συζήτηση. Η έξαλλη συμπεριφορά του και οι ακατανόητοι και  παράλογοι  ισχυρισμοί του με είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία αυτή. Επικαλέστηκα φωτό εργασίας και επιχείρησα 2- 3 φορές να αποχωρήσω από το γραφείο του κ. Παπά αλλά εκείνος με απέτρεπε με κρυφά νοήματα και μου ψιθύρισε το όνομα Νετανιάχου. Επειδή και ο κ. Παπάς και εγώ δεν  υιοθετήσαμε  τις θεωρίες συνωμοσίας ότι τον καταδιώκουν ναζιστές και αντισημίτες, ο Μιωνή απεχώρησε σε πιο έξαλλη κατάσταση και οργισμένος μας απείλησε “δεν ξέρετε τι Εβραίος  είμαι εγώ με λάθος Εβραίο τα βάλατε θα δείτε τι θα πάθετε”.  Τον είχαμε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στην ελληνική δικαιοσύνη. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψε στο γραφείο του κ. Παππά και παρέδωσε σημείωμα με τα αιτήματα που ίδιος συνέταξε».

Τι λέει για τις κατηγορίες Μιωνή

Ο κ. Παπαγγελοπουλος  έδωσε τη δική του εκδοχή  τόσο για τις κατηγορίες Μιωνή ότι τον εκβίασε ζητώντας του  χρήματα όσο και για το ιδιωτικό συμφωνητικό που προέβλεπε παρεμβάσεις έτσι ώστε να κλείσουν οι δικαστικές υποθέσεις.

«Πόσο βλάκας θα ήμουνα να τον εκβιάσω παρουσία υπουργού; Την επόμενη μέρα θα με έστελνε ο Τσίπρας στο σπίτι μου. Στην μήνυση που έχει κάνει ισχυρίζεται ότι στη συζήτηση που είχε με τον Παππά για τον συμβιβασμό υπήρξε παρέμβαση δική μου σύμφωνα με την οποία η παρέμβαση μου ήταν συμπληρωματική. Τι σημαίνει συμπληρωματική ότι δεν είχα συμμετοχή στην συζήτηση. Σύμφωνα με την μήνυση του  η παρέμβαση  μου ήταν μόνο 12 λέξεις. “Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα και τα έχεις δημιουργήσει”. Αυτές τις 12 λέξεις επιχειρεί να τις εμφανίσει  ως εκβιασμό. Αυτός έθεσε θέμα εξόδων για τα δικά του έξοδα στην Αγγλία και εγώ είπα “καλά και ο άλλος;”

Αρχικά καταθέτει ότι του ζήτησα χρήματα για να κλείσουν οι υποθέσεις  στη δικαιοσύνη, μετά υπαναχωρεί και καταθέτει ότι τα χρήματα τα ζήτησα για λογαριασμό του  Φιλιππάκη. Και μιλά για 350.000 ευρώ μετά λέει ότι δεν του τα  ζήτησα εκείνη τη μέρα αλλά σε άλλη συνάντηση. Σε μια συζήτηση για δικαστικό συμβιβασμό τα έξοδα τι μπορεί να αφορούν έξοδα γάμου έξοδα διακοπών; Το συμφωνητικό το εμφανίζει ως απόδειξη του δήθεν εκβιασμού του. Το κείμενο το συνέταξε ο Μιωνή και ο Φιλιππάκης αναγκάστηκε να το υπογράψει εκβιαζόμενος. Το συμφωνητικό αποτελεί μετάφραση στερεότυπου νομικού  αγγλικού κειμένου σύμφωνα με το αγγλοσαξονικό δίκαιο. Τα στάδια εξέλιξης των δικαστικών υποθέσεων δεν αποτελούν υποχρέωση η δέσμευση του Φιλιππάκη, απλώς αναφέρονται ως προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία στάδια».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μάλιστα ανέφερε ακόμα ότι το 2019 ο κ. Μιωνη προσέφυγε στην ισραηλινή δικαιοσύνη με αίτημα αγωγής κατά των Φιλιππάκη, Ντάρκα και Παπαδάκου τους οποίους αποκαλούσε  εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής τον Μάκη  Βορίδη.  «Η ισραηλινή δικαιοσύνη απέρριψε αυτές τις ανοησίες. Καταθέτω το αίτημα του κ. Μιωνή πριν από ένα χρόνο τον με το οποίο κατηγορεί τον κ. Βορίδη για αρχηγό εγκληματικής  οργάνωσης. Μετά από ένα χρόνο αλλάζει τον αρχηγό της οργάνωσης. Δεν είναι πια αρχηγός ο Βορίδης αλλά εγώ».

Επίθεση Παπαγγελόπουλου κατά Αθανασίου

Οξύτατη ήταν η επίθεση του κατα του πρώην οικονομικού  εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου τον οποίο κατηγόρησε  ότι προσπαθεί να ξεπλύνει το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ και τολμά και ισχυρίζεται ότι το ταξίδι των τεσσάρων εισαγγελέων στο Παρίσι για να εξετάσουν τον Φαλτσιάνι ήταν παράνομο.

Ο κ.Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα τον είχε κατηγορήσει ο κ. Αθανάσιου στην επιτροπή για τις παρεμβάσεις του στο θέμα των  τηλεοπτικών άδειων κατά του Σκάι αλλά και για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο. «Για την υπόθεση Αλαφούζου θα πρέπει να είμαι μεγάλος βλάκας να επηρεάσω τον κ. Αθανασίου και να εκτίθεμαι για τον κ. Αλαφούζο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Αθανασίου παρακολουθεί τους αγώνες του Παναθηναϊκού και έχει καλές σχέσεις με τον κ. Αλαφούζο. Κάθονται μάλιστα δίπλα-δίπλα και αποκαλούνται με τα μικρά τους ονόματα. Πρέπει να εξηγήσει πώς μπορεί να εξαναγκαστεί ένας Εισαγγελέας. Μήπως είναι απολογία του προς τον κ. Αλαφούζο γιατί δεν τήρησε όσα του είχε υποσχεθεί;

Για τον κ. Παπαχρήστο τώρα αλήθεια πώς μπορώ να κατασκευάσω στοιχεία για φοροδιαφυγή; Μιλάμε για έγγραφα και για εισοδήματα. Δεν μπορεί να τα κατασκευάσει ένας εισαγγελέας αυτά. Μήπως έχει τεχνογνωσία ο κ. Αθανασίου κι εμείς την αγνοούμε;

Ο ίδιος ο Αθανασίου μου είπε ότι έχει πληροφορίες για ένα κρυφό λογαριασμό του και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία και αν η αξιοποίηση της θα τον βοηθούσε στην ανανέωση της θητείας του. Την είπα για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του και δεν μπορεί να μείνει για έξι χρόνια στη θέση του οικονομικού εισαγγελέα. Μάλιστα του είπα ότι η επιμονή του είναι παρεξηγήσιμη και αρχίζει να συζητιέται. Του είπα ότι είχα καλή σχέση με τον Παπαχρήστο και του είπα να κάνει τη δουλειά του και να μην τον αδικήσει».

Μάλιστα, τον κ. Αθανασιου τον κατηγόρησε και για την υπόθεση Siemens αναφερόμενος σε διαρροές που είχαν στόχο την Ντόρα Μπακογιάννη και την αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Υπήρχαν διαρροές της υποθεσης  Siemens για να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη, στόχος ήταν η κ. Μπακογιάννη που ετοιμαζόταν για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Όμως τα σκάγια πήραν και το σημερινό πρωθυπουργό. Την οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα την  αποκαλύψω και πώς σταμάτησαν οι διαρροές. Υπάρχουν ακόμα μάρτυρες εν ζωή. “Πρέπει να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος” ακόμα ηχούν στα αυτιά μου αυτά που είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Θα αποκαλύψω πολλά στην Επιτροπή»

Για την εισαγγελέα Τσατάνη ανέφερε ότι τον επισκέφθηκε  στο γραφείο του και του εκμυστηρεύτηκε προσωπικά της θέματα για μια πολύ μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο. «Μου είπε ποιος την πίεσε και γιατί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πιέστηκε να επιδείξει σκληρότερη συμπεριφορά να τον προφυλακίσει αλλά ευτυχώς την απέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον οποίο έσπευσε να επισκεφθεί.  Το γεγονός αυτό μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και μάλιστα υπάρχουν μάρτυρες για αυτή τη συζήτηση που έκανα. Θα τα αποκαλύψω όταν κληθώ στην επιτροπή και τότε θα δούμε ποιοι παρεμβαίνουν στην δικαιοσύνη, ποιοι κατασκευάζουν ενόχους, ποιοι ταλαιπωρούν αθώους, ποιοι σκευωρούν απροκάλυπτα και συστηματικά».

Όσον αφορά την Ελένη Ράικου, ο κ. Παπαγγελοπουλος αναφέρθηκε ξανά στο θέμα των εμβασμάτων 5000 ευρώ από την Novartis  σε λογαρισμο του συζηγου της. «Αυτά που θα αποκαλυφθούν θα είναι συγκλονιστικά, για ορεκτικό σήμερα θα σας ενημερώσω όπως προκύπτει από την δικογραφία που έχω νομίμως πια όταν παραιτήθηκε η κ. Ράικου είχε ενημερωθεί ότι θα παραλαμβανε  τα ονόματα γιατρών που τα έπαιρναν από τη Novartis. Τα σχετικά έγγραφα τα παρέλαβε η κ.Ράικου πριν ακόμα αποχωρήσει από τη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς. Η κ.Ράικου ήξερε για τα εμβάσματα και ήξερε ότι δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει. Επειδή είχε τη φωλιά της λερωμένη μετά την παραίτηση της προσπάθησε να διατηρήσει καλές σχέσεις μαζί μου.  Εμένα με έβλεπε κατ’ ίδιαν δεν χρειαζόταν να μου στείλει μηνύματα συναντηθήκαμε τρεις φορές σε γεύματα 2- 3 ατόμων που δεν ήταν τυχαίες κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά τα προσκάλεσε η ίδια όπως και η ίδια διάλεξε συνδαιτυμόνες πρόσωπα που εμπιστευόταν η ίδια. Ήξερε ότι δε μιλάω ήξερε ότι ήμουν βλάκας και ρομαντικός τώρα όμως θα  δουν την αντίδραση του βλάκα και του ρομαντικού», κατέληξε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου