Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Ρούτε μετά το σκάνδαλο για τα οικογενειακά επιδόματα

 Η κυβέρνηση κατηγορείται για κακοδιαχείριση στις επιδοτήσεις για παιδική φροντίδα που οδήγησε χιλιάδες οικογένειες σε οικονομική καταστροφή

Η δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS μετέδωσε ότι κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε παραιτήθηκε λόγω αναφοράς που κατηγορεί την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση στις επιδοτήσεις για παιδική φροντίδα που οδήγησε χιλιάδες οικογένειες σε οικονομική καταστροφή.

Χιλιάδες οικογένειες κατηγορήθηκαν λανθασμένα για απάτη, τουλάχιστον από το 2013 μέχρι το 2019, και πολλές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αναδρομικά μεγάλα ποσά που είχαν εισπράξει.
Ειδικότερα, σύμφωνα  με έρευνα που διενέργησε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, η φορολογική διοίκηση διέκοψε τα επιδόματα που λάμβαναν χιλιάδες οικογένειες, κατηγορώντας τες για απάτη.
Στη συνέχεια, ανάγκασε τους γονείς να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά που σε κάποιες περιπτώσεις ανέρχονταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται στις 17 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.

Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη ο Μαρκ Ρούτε

Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του και παραδέχτηκε την επί χρόνια κακοδιαχείριση οικογενειακών επιδομάτων, κάτι που οδήγησε χιλιάδες οικογένειες σε οικονομική καταστροφή.

Ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Oλλανδό βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ. Οι υπουργοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους ως υπηρεσιακοί προκειμένου να διαχειριστούν προς το παρόν την κρίση του κορωνοϊού, με τις βουλευτικές εκλογές να έχουν ήδη οριστεί για τις 17 Μαρτίου.

Η έκθεση , υπό τον τίτλο: «Αδικία Άνευ Προηγουμένου» δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα μετά από έρευνα για το σκάνδαλο που σχετιζόταν με τα επιδόματα τέκνων, στο πλαίσιο της οποίας ανακρίθηκαν δημόσια αξιωματούχοι, σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας μέχρι τον συμπεριλαμβανομένου του- Ρούτε.

Απέδειξε ότι «παραβιάστηκαν θεμελιώδεις αρχές της νομοθεσίας» από την ολλανδική φορολογική αρχή, με τις έρευνες για απάτη σε βάρος οικογενειών να έχουν προκληθεί από «κάτι τόσο απλό όσο ένα διοικητικό λάθος, χωρίς κακή πρόθεση».

Ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής, Κρις Βαν Νταμ, αποκάλεσε το σύστημα «μια μαζική διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας δεν υπήρχε περιθώριο για εξαιρέσεις», μέσω της οποίας περίπου 20.000 οικογένειες βρέθηκαν να δικάζονται για απάτη, ενώ κλήθηκαν να επιστρέψουν τα επιδόματα τέκνων, χωρίς να έχουν το δικαίωμα υποβολής έφεσης στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012.

Η απόφαση της κυβέρνησης Ρούτε έρχεται σε συνέχεια κοινοβουλευτικής έρευνας τον  περασμένο μήνα, η οποία βρήκε ότι γραφειοκράτες στις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης είχαν κατηγορήσει αδίκως οικογένειες για εξαπάτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου