Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Δημοσκόπηση: Το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ βλέπουν θετικά τον Μητσοτάκη-To 39% των ΣΥΡΙΖΑίων συμφωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στο Mega, είναι η απήχηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογικά κοινά πέραν της ΝΔ.

Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις στο ερώτημα «Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης», η επιρροή του κ. Μητσοτάκη στο λεγόμενο «Κέντρο» είναι συντριπτική.

Συγκεκριμένα, συνολικά οι θετικές γνώμες φθάνουν στο 56%.

Στη ΝΔ οι θετικές γνώμες για τον Κ. Μητσοτάκη είναι 88%.
Στον ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη είναι 29%.

Στο ΚΙΝΑΛ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη είναι 92%.


Στην ίδια δημοσκόπηση, επιβεβαιώνεται το άνετο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προηγείται με 16,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άλλο ενδιαφέρον εύρημα αυτής της δημοσκόπησης είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (60%), με τη Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί (39%), αφήνοντας στην τρίτη θέση δημοφιλίας τον Αλέξη Τσίπρα (36%).

To 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Θετικό είναι και το 84% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής 

Σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες τάσσονται υπέρ της αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών χώρων, με τα ποσοστά να αυξάνονται σημαντικά στις μεγαλύτερες ηλικίες και σε όσους αυτοπροσδιορίζονται στον κεντρώο, κεντροδεξιό ή δεξιό πολιτικό χώρο.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, «Τι γνώμη έχετε για την αστυνόμευση των Πανεπιστημιακών χώρων που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση; Είστε υπέρ ή κατά;». Οι πολίτες απάντησαν υπέρ 64%, κατά 31%, δεν γνωρίζω, δεν απαντώ 5%.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο η πολιτική, πορέλευση των απαντήσεων. Από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι η απάντηση που έδωσαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, με το 92% να απαντά υπέρ και το 31% κατά. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, και παρά την αρνητική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 39% είναι υπέρ της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, με το 59% να τάσσεται κατά. Θετικό είναι και το 84% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής, ενώ κατά είναι το 13%.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου