Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

 Η εκκωφαντική σιωπή στα ολισθήματα του Γιώργου Τσίπρα | Liberal

Η Κουμουνδούρου με την εκκωφαντική και παρατεταμένη αφωνία της για το «φαινόμενο»…Γιώργος Τσίπρας προδίδει σύμφωνα με γαλάζια στελέχη την αδιαφορία για τη ρετσινιά που μεγαλώνει πάνω στο πολιτικό στίγμα της.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα ίδια στελέχη δικαιώνει και την μομφή που έχει απευθύνει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τόσο το τελευταίο όπως και όλα τα προηγούμενα κρούσματα με  πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, δεν αποτελούν απλώς λεκτικά ολισθήματα αλλά συνιστούν πολιτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η φρασεολογία που επιστρατεύτηκε ως «όπλο» για την «εξουδετέρωση» της προστιθέμενης αξίας που προσδίδει στην ελληνική οικονομία και στη χώρα η ανάλυση μιας καταξιωμένης προσωπικότητας, σε ένα πλέον έγκριτα μέσα ενημέρωσης στον πλανήτη δεν αντέχει σχολιασμού.

Η αντίληψη Τσίπρα (σ.σ. του Γιώργου) για το περιεχόμενο του άρθρου του Ρουσίρ Σάρμα, του Προέδρου του Rockefeller International, που συμπυκνώνεται στην πολιτική διάζευξη, είτε ότι αποτελεί προϊόν πληρωμένης συγγραφής, είτε ότι εκπονήθηκε υπό την επήρεια ναρκωτικών είναι ατράνταχτο τεκμήριο τουλάχιστον της πολιτικής ένδειας, όπως εξωραΐσμένα την χαρακτηρίζουν κάποια μέλη της πλειοψηφίας, σε επιχειρήματα.

Η Πειραιώς έστρεψε τους προβολείς στη διάσταση που αφορά στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την ελευθεροτυπία, υπέρ της οποίας ξιφουλκεί εδώ και μήνες, αλλά και για τη δημοσιογραφία που η υπεράσπισή της τιμής της ξεθάφτηκε μαζί με τα βοσκοτόπια. Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Τσίπρας με περισσή αμεριμνησία, εμφανιζόταν αμετανόητος να υπεραμύνεται των απόψεων που διατύπωσε στην κρατική τηλεόραση.

Από την ασφάλεια των social media ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για παραισθήσεις του αρθρογράφου των Financial Times, λησμονώντας την προτίμηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην εγκυρότητα του μέσου. Δεν ξεχνιέται άλλωστε η αποστροφή του πρώην «τσάρου», ότι κριτήριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία ή την αποτυχία της πορείας της οικονομίας αποτελούσαν τα δημοσιεύματα των Financial Times.

Το πολιτικό θάρρος δεν αντανακλάται όπως αναφέρουν γαλάζιοι παράγοντες στην ανασκευή του κ. Τσίπρα. Το «παλμαρέ» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε κατά τους ίδιους παράγοντες βρίθει από τέτοιου είδους παρεμβάσεις τέτοιου είδους. Δεν έχει…παραγραφεί από το κοινοβουλευτικό υποσυνείδητο η αποστροφή του Γιώργου Τσίπρα σχετικά με την άμυνα της χώρας: το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Αυτή ήταν η αναφορά που με την οποία ο «σκιώδης υπουργός Άμυνας» του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεγε για να τοποθετηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στη συζήτηση στη Βουλή για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, τις ψηφιακές φρεγάτες  Belharra και τις τορπίλες για τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής».

Υπερθεματίζοντας εκτός των εθνικών συντεταγμένων συμπλήρωνε: Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου - αλλά και άλλων Τούρκων αξιωματούχων παλιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά απάντηση οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνδέθηκαν με την κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα».

«Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά οπλικού συστήματος», σημείωνε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και αυτή ήταν μια από τις πολλές ψηφίδες στο μωσαϊκό των τοποθετήσεων που κριτικάρονται ως αδιανόητες από την κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν προηγηθεί οι πρωτοφανείς δηλώσεις αναφορικά με την υβριδική επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο.

Σε αυτήν την κρίση ο Γιώργος Τσίπρας είχε τραβήξει ξανά πάνω του τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας. «…μ' αυτό που έγινε στον Έβρο που πήγε να γίνει μία μαζική είσοδος προσφύγων, δεν είναι εισβολή», δήλωνε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωνε δε: «είναι κακό να παίζουμε με τις λέξεις, μαζική είσοδος προσφύγων με στήριξη του τουρκικού κράτους, εργαλειοποίηση και τα λοιπά».

Εκτός από τις επικλήσεις των τρολ του διαδικτύου, για να υπερασπιστεί την κομματική γραμμή, ο κ. Γιώργος Τσίπρας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και με γκάφες που προκαλούν ερωτήματα.

Όπως η κριτική που επιχείρησε να ασκήσει στην κυβέρνηση για την κατάρρευση για τις ψηφιακές υποδομές την οποία άσκησε σε πραγματικό χρόνο αλλά μέσω Twitter: “Όλα κι όλα, τα καλά του Μητσοτάκη να λέγονται. Έκαναν τιτάνιο έργο στην ψηφιακή πολιτική. Πρώτη φορά πέφτει το ίντερνετ πανελλαδικά. Η μόνη χώρα στην Ευρώπη. Όπως στη Δημόσια Υγεία και στα Μέσα μεταφοράς, υπήρξε κι εδώ προετοιμασία «απίστευτη», που θα έλεγε και ο Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου