Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση από το ελληνοαμερικανικό λόμπυ στο ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγορεί ότι «με τραγικό τρόπο αναμασά επιχειρήματα της Τουρκίας»


 

Σφοδρή επίθεση – εξαπέλυσε χθες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Έντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής της πλέον δραστήριας και σημαντικής ελληνοαμερικανικής οργάνωσης HALC (που ηγείται της προώθησης των ελληνικών θέσεων στο Κογκρέσο κι αποτελεί διαρκεί πονοκέφαλο στην Άγκυρα).

Αφορμή η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της τροπολογίας στο Κογκρέσο για τα F-16. Πρόκειται για τα αμερικανικά μαχητικά, που απαιτεί να αγοράσει η Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπόθεση για την οποία ο (έχων βέτο) πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόπμερτ Μενέντεζ και πολλοί γερουσιαστές και βουλευτές έχουν θέσει σκληρές προϋποθέσεις, θεωρώντας ότι η Άγκυρα αφενός πορεύεται εκτός γραμμής ΝΑΤΟ και αφετέρου απειλεί ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας.

Έντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης HALC

  • Ο Έντι Ζεμενίδης, άριστος γνώστης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στις ΗΠΑ. κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σκόπιμα» παρουσιάζει με λάθος τρόπο το σχέδιο νόμου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να παραπλανήσει το ελληνικό κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με τη λειτουργία του Κογκρέσου.

Ο κ. Ζεμενίδης σημειώνει μάλιστα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «με τραγικό τρόπο αναμασούν επιχειρήματα της Τουρκίας», ενώ επισημαίνει ότι η στάση της Κουμουνδούρου έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες ενός ευρέως συνασπισμού ελληνοαμερικανικών οργανώσεων για τα F-16.

«Όπως και στην περίπτωση της αντίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, η κριτική του εν προκειμένω δεν αντικατοπτρίζει το πώς λειτουργεί το Κογκρέσο», προσθέτει ο κ.Ζεμενίδης.

Πως πραγματικά εξελίσσεται το θέμα των F-16

Η τροπολογία στο νομοσχέδιο του τακτικού αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, η οποία θέτει όρους για την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία ή την αναβάθμιση του υφιστάμενου τουρκικού στόλου, ψηφίστηκε κανονικά από τη Βουλή.

Δεν περιλήφθηκε ωστόσο στην ξεχωριστή έκδοση του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η Γερουσία, καθώς στο κείμενο που συνέταξε ο πρόεδρος της επιτροπής αμυντικών υποθέσεων εντάχθηκαν τροπολογίες για τις οποίες είχε ήδη εξασφαλιστεί ευρεία συναίνεση. Οι υπόλοιπες τροπολογίες θα συζητηθούν σε δεύτερο χρόνο. Για την εξέλιξη αυτή ο Ρόμπερ Μενέντεζ δήλωσε: Η Τουρκία δεν θα τα πάρει τα F-16. Ήταν μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας. Η Τουρκία πρέπει πρώτα να γίνει ένας καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ”.

Οι αποκλίσεις ανάμεσα στα σχέδια νόμου που επεξεργάζονται η Βουλή και η Γερουσία είναι ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο. Θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο αμερικανικών κοινοβουλευτικών σωμάτων, που θα συνεχιστεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί η τελική εκδοχή για το σχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού 2023.

Είναι, επομένως, προφανές πως δεν υπάρχει τελική απόφαση για την επίμαχη τροπολογία και ουδείς μπορεί να προεξοφλησει το αποτέλεσμα.

Παρά ταύτα, τη στιγμή που γνώστες της νομοθετικής διαδικασίας στις ΗΠΑ όπως οι οργανώσεις τις ομογένειας, εργάζονται για τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με ανακοίνωσή του να κατηγορήσει τη κυβέρνηση ότι υπέστη «ήττα» εξαιτίας «του δόγματος του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει το αφήγημα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αναπαράγει το αφήγημα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Anadolu, και στη συνέχεια το Anadolu προβάλλει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί ελληνικής «ήττας» και κάνει λόγο για πολιτική ταραχή στην Αθήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά κινείται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει συστάσεις προς τους Έλληνες ψηφοφόρους κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

  • Στην πράξη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σαν τετελεσμένη απόφαση, ενώ ακόμα απέχουμε πολύ από την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η ανάρτηση του Έντι Ζεμενίδη

“Επαναφέρει (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ) τραγικά σημεία συζήτησης της Τουρκίας, αναθέτοντας την ευθύνη για την εκστρατεία #NoJetsForTurkey στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. #Ανοησίες

Αυτή η εκστρατεία -η οποία παρεμπιπτόντως υπήρχε αντίστοιχη κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην κυβέρνηση- καθοδηγήθηκε και οδηγείται από Ελληνικές και φιλελληνικές ομάδες λόμπι και φιλέλληνες μέλη του Κογκρέσου.

“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ζητωκραυγάσει εναντίον αυτής της συμμαχίας, ας είναι. Ίσως το πλήθος υπέρ του Κάστρο που φαίνεται να λατρεύουν, μπορεί να είναι σύμμαχός τους σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού.

Ακριβώς όπως η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην MDCA, η κριτική τους εδώ δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο λειτουργίας του Κογκρέσου”.

Ο Έντι Ζεμενίδης χρησιμοποιεί επίσης μια φράση που χαρακτηρίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ (Politics stops at water’s edge), θέλοντας να καταδείξει πως οι πολιτικοί πρέπει να παραμερίζουν τις διαφορές τους και να είναι ενωμένοι στα εθνικά ζητήματα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Με την απόφαση που έλαβε χθες (11/10) η Γερουσία να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται»

«Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου