Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Τυμβωρύχος ο Στράβων της … (γεωγραφικής) καρδιάς

 

                              Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου

 Όλοι αναρωτιούνται από τι άραγε πάσχει, αφού η συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου δεν είναι φυσιολογική / λογική. Άτομο με έντονα παθολογικά συμπτώματα, όπως πχ ανησυχητική μεγαλοκαρδία. Θυμίζω : «Τα σύνορα της καρδιάς μας («του») εκτείνονται πολύ πέρα των ορίων της Τουρκίας». Άλλοτε πάλι χαράζει –μαζί με τις θλιβερές μαριονέτες /αξιωματούχους του –σύνορα τουρκικά, πολύ πέραν κάθε ορίου. Όχι γεωγραφικού αλλά φαντασιακού, οραματιζόμενος … ασύνορη γαλάζια πατρίδα. Ως σύγχρονος Στράβων , δημιουργεί γεωγραφικά σύνορα … καρδιάς!!!....Περιφέρεται με ένα μικρόφωνο, μιλώντας ακατάπαυστα , ασυνάρτητα, απειλητικά, με υλακές. Δίνει την εντύπωση τριτοκλασάτου  πανηγυριτζή  περιοδεύοντος  θιάσου. Μέχρι και μέσα στην Αγιά Σοφιά προσευχόμενος, πήρε μικρόφωνο για να μιλήσει, να πει τι; Μήπως ότι είναι ανήκουστο (ουδείς Χριστιανός, ή πιστός άλλου θρησκεύματος θα το τολμούσε) να προσεύχεται κανείς σε ναό, άλλης Θρησκείας , όταν υπάρχουν τζαμιά για να προσευχηθεί ; Ιεροσυλία πραγματική!.... Υβρίζει και φέρεται απαξιωτικά προς ξένες χώρες και ηγέτες. Δεν σέβεται τίποτα στην προσπάθειά του να νεκραναστήσει την (Νέο)Οθωμανική

Αυτοκρατορία, με Σουλτάνο τον εαυτό του . Ετούτο το θλιβερό σουλτανικό κακέκτυπο/καρικατούρα, αυτογελοιοποιείται, συμπεριφερόμενο  ως «νέος Σουλτάνος» χωρίς … Αυτοκρατορία. Έχτισε πάντως παλάτι, ώστε σε περίπτωση που επιτύχει να οικοδομήσει σουλτανάτο, να έχει ανάλογο κατάλυμα. Μου θυμίζει έναν σαλταρισμένο γνωστό μου ο οποίος αγόραζε γραβάτα και μετά έψαχνε να βρει κοστούμι να την ταιριάξει (!). Τελευταία απέλπιδα προσπάθεια υλοποίησης του μεγαλοϊδεατισμού /ιδεών μεγαλείου του επικίνδυνου (για την διεθνή ειρήνη) ατόμου είναι: «τα 78 νεκροταφεία Τούρκων «Μαρτύρων» που βρίσκονται σε 32 χώρες και –συνεπώς- καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής «πολιτικής»
Αφύσικο !!!. Παρανοϊκό!. Ακόμη: «Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα». Αν όμως είναι διανοητικά και ψυχικά διαταραγμένος;

       Απορίες :

1.     Είναι σίγουρα 78 ή μήπως περισσότερα;.

2.     Πως βρέθηκαν σε 32 – ξένες- χώρες πεσόντες; Τι  πήγαν να κάνουν εκεί;. Τουρισμό ή κλήθηκαν ως … μάρτυρες (οι «Μάρτυρες») σε διάφορες δίκες;.

3.     Αν αποτρελαθούν συνολικά: οι Βρετανοί , οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί κ.α, να ζητήσουν όλες τις πρώην αποικίες τους, τι θα γίνει;. Όσο για εμάς, τους Έλληνες, θα μας αρκούσαν οι χώρες που κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος!....

4.     Λησμόνησαν, οι εμφανίζοντες έντονα αταβιστικά φαινόμενα Τούρκοι άρπαγες  Ηγέτες, (γιατί ο κ. Ερντογάν δεν είναι μόνος του) τα εδάφη –στέπες της Ασίας- από όπου ξεκίνησαν οι πρόγονοι τους Μογγόλοι και Ούνοι.  Δεν ενδιαφέρονται άραγε για τα πατρώα εδάφη /ρίζες τους ή μήπως ντρέπονται ;

Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, καταφεύγει και στην                         Τ υ μ β ω ρ υ χ ί α  (78 νεκροταφεία σε 32 χώρες).  Ερντογάν                                           ο  Τ υ μ β ω ρ ύ χ ο ς  !!!.

 

 

 

 

 

ΥΓ Δεν μας είπε ο πολυχρονεμένος –εκ παραδρομής φαντάζομαι – πόσοι μαρτύρησαν και πόσοι τάφοι ανοίχτηκαν για τα μαρτυρικά θύματα των…. Τουρκομαρτύρων!.

       Δεν υιοθετώ σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως: «Αρουραίος»  ή «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» και «Ερντογάν ο χαμερπής» ή «Μωάμεθ ο Β’ ο Πορθητής» και « Ερντογάν ο πορ@ητής , κ.α ανάλογα.

       Δεν χρειάζονται ύβρεις, ως απάντηση στην αγενέστατη τουρκική συμπεριφορά . Επιβάλλεται  περιφρόνηση και εγρήγορση , δεδομένου ότι ο αξιοθρήνητος  σουλτανίσκος  πιθανόν να μην αρκεστεί μόνον σε αλλοπαρμένες  δηλώσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου