Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: «Ώρα να φεύγουμε σιγά σιγά» – Οι πρώτες αποχωρήσεις μελών μετά την εκλογή Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Ώρα να φεύγουμε σιγά σιγά» – Οι πρώτες αποχωρήσεις μελών μετά την εκλογή Κασσελάκη

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δυσαρέσκεια σε κάποια μέλη του κόμματος που εξηγούν πως η στροφή που καταγράφεται δεν τους εκφράζει. Πολλοί είναι αυτοί που τις τελευταίες ώρες έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, εξηγώντας πως δεν μπορούν να ανήκουν πλέον σε αυτό.

Κάποιοι εκ των παραιτηθέντων δεν παραλείπουν να αφήσουν αιχμές ή να καταλογίσουν ανοιχτά ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Χθες μπήκε και το τελευταίο καρφί»

Μεταξύ αυτών ο Αντώνης Παπαζαχαρίου, στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας απέναντι στην τρόικα. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει ότι είναι 17 χρόνια μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, «στο 3% και στο 36%. Στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση». Πλέον, δηλώνει «είναι τελείως ξεκάθαρο ότι με αυτό

το κόμμα, έτσι όπως έγινε, δεν μπορώ να έχω καμία σχέση. Ο δρόμος ήταν ολισθηρός εδώ και καιρό. Χθες μπήκε και το τελευταίο καρφί»

«Oύτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο».

Το πρωί, την παραίτησή του από το κόμμα είχε ανακοινώσει το πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Γιάννης Τσακνάκης.

«Έστειλα ήδη δήλωση αποχώρησης από το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά και ως αριστερός δεν έχω θέση σε ένα κόμμα που δε με εκφράζει. Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο», έγραψε ο γνωστός συνδικαλιστής.

«Ο Τσίπρας σκόπιμα άνοιξε τη διαδικασία εκλογής, για να ελέγξει το κόμμα»

Την παραίτησή του από το κόμμα ανακοίνωσε και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευρυπίδης Στεφάνου. Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η ξένη προς την Αριστερά ψηφοφορία από μια αλλοπρόσαλλη βάση μελών (πληρώνω 2 Ευρώ, γίνομαι μέλος, ψηφίζω και καθορίζω τη φυσιογνωμία του κόμματος), ολοκληρώθηκε.

Η διαδικασία επιβλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα που υιοθέτησε σκόπιμα, μιμούμενος τις αντίστοιχες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ, για να ελέγξει το κόμμα γράφοντας “μέλη” που όπως φάνηκε το 2022 ουδεμία διάθεση είχαν να αποκτήσουν ουσιαστική σχέση με αυτό.

Αυτός ο τρόπος εκλογής προέδρου είναι όχι μόνο ξένος από την Αριστερά αλλά και από τα μεγάλα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Παρά τη διαφωνία μου την ακολούθησα, για την «ενότητα» του κόμματος το 2022 και το 2023. Εκτός από την προαναφερόμενη διαφωνία προσθέτω και την απογοήτευση μου από την παρουσία του κόμματος συνολικά, την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή, τον Συντονιστή της και την λειτουργία της ΟΜ που ανήκα.

Οι επιλογές αυτές και τα αρνητικά φαινόμενα που ακολούθησαν («πολακικοί» τραμπουκισμοί κλπ.), παρέδωσαν τελικά το κόμμα στους μηχανισμούς που πλέον το ελέγχουν και το οδηγούν, κατά την άποψη μου, σε μεγάλη κρίση. Άλλη μια νίκη του καθεστώτος που κυβερνά.

«Σήμερα το φως κέρδισε», δήλωσε ο εκλεγείς από την ακαθόριστη «κομματική βάση» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όσοι δεν τον επέλεξαν είναι το σκότος.

Ανήκοντας στο αριστερό «σκότος» δεν ταυτίζομαι πολιτικά και κυρίως ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές των “μελών” του.

Ως εκ τούτου αποφασίζω να παραιτηθώ από μέλος του.

Σας παρακαλώ, όπως ο νόμος ορίζει, να διαγράψετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που σας διέθεσα ως μέλος από τα αρχεία σας.

Δεν σας επιτρέπω να τα διαθέσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε λόγο. Ευριπίδης Στεφάνου»

«Καλή τύχη στον ΣΥΡΙΖΑ του “πάμε κι όπου βγει”»

Την παραίτησή της από το κόμμα ανακοίνωσε και η Λιάνα Κωνσταντίνου μέλος του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών Μαραθώνα.

«Σήμερα τελειώνει το ταξίδι μου με το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νοιώθω ευγνώμων για τις φιλίες, που απέκτησα με όσους ανθρώπους έχουν πολιτική ενσυναίσθηση» αναφέρει στη δήλωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της.

Και προσθέτει: «Όμως ως πολίτης αυτής της χώρας και μέλος μιας παράταξης, που φιλοδοξούσε να προσφέρει όραμα, δεν μπορώ να παραμείνω με στόχο το “πάμε και όπου βγει”. Το είχα τονίσει κατ’ επανάληψη, πως ένα κόμμα μπορεί να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του λαού, όταν νοιώσει τις ανάγκες του, σέβεται τις αξίες του και η πρότασή του έχει αρχή μέση και τέλος .

Καλή τύχη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Λιάνα Κωνσταντίνου

Μέλος Δ.Σ. Συντονιστικού Οργάνωσης Μελών Μαραθώνα»

«Ώρα να φεύγουμε σιγά σιγά»

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα tvxs.gr την αποχώρησή του καταθέτει και ο καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χάρης Αθανασιάδης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αν ήμουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποθέτω θα σκεφτόμουν πραγματιστικά. Θα πάλευα ίσως για τον συσχετισμό εντός του κόμματος, προκειμένου να σώσω ό,τι σώζεται. Μα είμαι απλώς ένας πολίτης που έως τώρα ένιωθα πως η ιδιότητα (έστω συμβολική) του μέλους της οργανωμένης Ανανεωτικής Αριστεράς, δεν απομείωνε, αλλά αντιθέτως ενίσχυε την προσωπική και πολιτική μου αξιοπρέπεια. Κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει. Δια ταύτα, ύστερα από 41 έτη είναι καιρός να φεύγουμε κι εμείς σιγά σιγά…»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου