Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ηλιόπουλος εναντίον Κασσελάκη-Πολάκη: «Έχει άγνοια για σημαντικά ζητήματα⚔⚔Η Αχτσιόγλου έχει δεχτεί έναν αδιανόητο πόλεμο λάσπης - Πρώτος και καλύτερος ο Πολάκης»

Για άγνοια επί των σημαντικών ζητημάτων της χώρας από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη χαρακτηρίζοντάς τον «υπονομευτή» και «αντισυναδερφικό». Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» τόνισε πως η Έφη Αχτσιόγλου δέχεται έναν «αδιανόητο πόλεμο λάσπης» και πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάζεται να κάνει καμία παρέμβαση αυτή τη στιγμή, κρατώντας τη στάση που έχει επιλέξει μετά την παραίτησή του. 

«Άγνοια» από τον Στέφανο Κασσελάκη 

Αρχικά, για τη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για την Κύπρο, όπου αποκάλεσε τα κατεχόμενα «κρατίδιο» ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε: «ο προοδευτικός κόσμος θέλει μια δυνατή φωνή και μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε προεκλογικά και το έλλειμμα αξιοπιστίας και φαινόμενα διγλωσσίας. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που παραδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε στην ομιλία που έκανε μετά από το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως το πολιτικό περιεχόμενο είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Είμαστε ή δεν είμαστε με τον επαγγελματικό στρατό; Βγαίνει ο κ. Κασσελάκης και λέει ‘’είμαστε’’. Αυτό αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας. Βγαίνει ο κ. Αποστολάκης και λέει είναι ‘’λάθος ο επαγγελματικός στρατός’’. Εγώ θεωρώ πως είναι λάθος. Για πολλούς λόγους. Η χτεσινή δήλωση θεωρώ πως εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία λαθών. Κατανοώ πως ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λεκτικό λάθος. Πολύ φοβάμαι πως η χτεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά αυτό που θα λέγαμε άγνοια. Αν είναι να μιλήσουμε για κούραση να υπενθυμίσω πως υπάρχουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία τρέχουν σε προεκλογικό αγώνα εδώ και ενάμιση χρόνο.


«Θα μείνω και θα υπηρετήσω με όποια δυσκολία και αν υπάρχει»

Σε ερώτηση για το εάν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης τι θα κάνει ο ίδιος και άλλα στελέχη απάντησε: «το αποτέλεσμα είναι ακόμα ανοιχτό. Μιλάμε για 13.000 ψήφους διαφορά. Με τις μετακινήσεις που γίνονται κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Το πιστεύω πραγματικά, έχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπές. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που υπηρετώ αυτό το χώρο εδώ και 20 χρόνια. Θα μείνω και θα υπηρετήσω το χώρο με όποια δυσκολία και αν υπάρχει, όποια διαφωνία και αν έχω. Διαφοροποιήσεις πάντα υπάρχουν σε κόμματα».

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν έχουν ακούσει ακόμα από το κόμμα τις θέσεις του ενώ για τον επαγγελματικό στρατό σχολίασε πως «θα μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη να δω στο Συνέδριο να περνάει μια τέτοια θέση».

«Δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που έλεγαν τι καλός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Ερωτώμενος για το εάν θεωρεί πως ο κ. Κασσελάκης είναι Αριστερός σχολίασε: «είναι ένας άνθρωπος που λέει πως στηρίζει το πρόγραμμα της Αριστεράς. Δεν μπορώ να δίνω πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που έλεγαν τι καλός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως ο Τραμπ είναι καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα και αλλάξανε γνώμη. Εγώ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κερδίσει και ανθρώπους που θα αλλάξουν γνώμη. Θεωρώ πως είναι κάπως ανορθόδοξο μέσα σε τρεις μήνες να διεκδικείς την προεδρία».

Τι συνέβη με την ΑΔΕΔΥ και τον Στέφανο Κασσελάκη 

Για το περιστατικό με την ΑΔΕΔΥ που διέψευσε πως συναντήθηκαν στελέχη με τον κ. Κασσελάκη, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Γνωρίζω πως συναντήθηκε με κάποιους συνδικαλιστές από την ΑΔΕΔΥ. Είναι ένα λάθος που έκανε ο ίδιος».

«Η Αχτσιόγλου έχει δεχτεί έναν αδιανόητο πόλεμο λάσπης - Πρώτος και καλύτερος ο Πολάκης»

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με το δήθεν sms της Έφης Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως η ίδια «έχει δεχτεί έναν αδιανόητο πόλεμο λάσπης πως ήταν στους ανθρώπους που έχουν υπονομεύσει τον Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης και εδώ έχει ακολουθήσει διάφορα κύματα. Βγαίνει στο Συνέδριο και λέει ‘’ήμουν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στις δύο εκλογές και είδα ποιοι τον στήριξαν και ποιοι όχι’’. Αν το λες αυτό έχεις μια ευθύνη να κατονομάσεις. Όταν ρωτήθηκε ζωντανά η απάντηση ήταν ‘’δεν ξέρω, είμαι λίγους μήνες στην Ελλάδα’’. Μετά απάντησε πως πιστεύει την Έφη Αχτσιόγλου πως δεν υπάρχει τέτοιο sms. Μέσα σε 20 μέρες έχουμε 3 διαφορετικές απαντήσεις. Υπάρχουν όμως στελέχη στο επιτελείο του τα οποία συνεχίζουν να διακινούν αυτό σενάριο. Ο Παύλος Πολάκης πρώτος και καλύτερος κάνει λόγο για υπονομευτές».


Έπειτα τόνισε πως «ένας άνθρωπος υπήρχε τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε στο πειθαρχικό. Ο Παύλος Πολάκης. Ήμουν εκπρόσωπος Τύπου, ποτέ δεν υπήρξε μισή φράση από το στόμα μου για κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως ο Παύλος Πολάκης έκανε μια φανταστική δουλειά ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θεωρώ όμως πως αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να συμπεριφερθεί με αντισυναδελφικό τρόπο».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ της Δευτέρας δεν πρέπει να περισσεύει κανένας»

Για την επόμενη ημέρα είπε πως «πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να βρούμε τον τρόπου που θα γίνουν όπου χρειάζεται βήμα πίσω και θα προχωρήσουμε πολιτικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ της Δευτέρας ότι και να γίνει δεν πρέπει να περισσεύει κανένας. Προφανώς η καινούρια ηγεσία μπορεί να επιλέξει με ποιον θα συνεργαστεί καλύτερα».


 «Θα ήταν προσβολή για τον Τσίπρα αν λέγαμε ότι παραιτήθηκε γιατί τον πίεσαν στελέχη του»
Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «θα προσέβαλα βαθύτατα τον Αλέξη Τσίπρα, έναν άνθρωπο που δεν έκανε πίσω στον Σόιμπλε, αν θεωρούσα πως παραιτήθηκε γιατί τον πίεσαν στελέχη του στην Κουμουνδούρου. Και το πρώτο μου πρόβλημα είναι πως αυτοί που τα λένε, υποτιμούν τον ίδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόλυτα συνεπής στην ορθή του επιλογή να μην παρέμβει στην εσωκομματική διαδικασία. Επέλεξε να μην δώσει δαχτυλίδι και θεωρώ πως δεν χρειάζεται να κάνει καμία παρέμβαση. Όμως μίλησε με τον τρόπο που μιλάνε πρώην πρωθυπουργοί. Μέσω στενού του συνεργάτη, τον Θανάση Καρτερό. Άρα νομίζω είναι πολύ καθαρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου