Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Καταχρεωμένα τα πολιτικά κόμματα υπηρετούν τη χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη δημοκρατία και συνεπώς απαιτείται η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Ακολουθώντας τη γενική κρατική πολιτική της απόλυτης χρεοκοπίας της χώρας, τα πολιτικά κόμματα χρεοκόπησαν κι αυτά δανειζόμενα ασυστόλως από τράπεζες.
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μπαίνουν στις τσέπες των "ιδεολόγων", οι οποίοι αποτελούν τα κομματόσκυλα, των οποίων η δράση διέπεται από το άρθρο 29 του Συντάγματος, το οποίο όμως ορίζει ότι "η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος".
Με το "Μνημόνιο" του ΔΝΤ και της Τρόικας αυτή η θεμελιώδης αποστολή των κομμάτων καταλύθηκε αφού τα ίδια κατέλυσαν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος εκχωρώντας μέρος της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές, όπως επίσημα αναγνωρίζει ο πρωθυπουργός.
Συνεπώς, απ' αυτή την άποψη διέπραξαν μία έκδηλη συνταγματική εκτροπή, όπως εκτροπή κραυγαλέα αποτελούν όλες οι παραβιάσεις που διαπράττουν συνεχώς σ' ό,τι αφορά την τήρηση των υπολοίπων διατάξεων του ίδιου άρθρου.
Από πλευράς πρακτικής πολιτικής και νομικής εφαρμογής, οι δήθεν πυλώνες της δημοκρατίας αποτελούν τους αγωγούς που τη δυναμιτίζουν και την ευτελίζουν.
Αποτελούν το εφαλτήριο της αναίρεσης του πολιτεύματος, το οποίο υποθηκεύουν κυριαρχικά και οικονομικά.
Των πραγμάτων ούτως εχόντων, έχω τη γνώμη ότι ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν  δικαιούται ούτε να σιωπά ούτε ν' αδρανεί γιατί, λέει το άρθρο 30 του Συντάγματος "είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος".
Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανταποκριθεί σ' αυτή τη θεμελιώδη πολιτειακή του αποστολή, τί νόημα έχει η ύπαρξή του; Να τρομοκρατεί τους Έλληνες να ψηφίζουν τους διεφθαρμένους των κομμάτων;
Κύριε Πρόεδρε, η Ελλάς πνέει τα λοίσθια, το Σύνταγμα έγινε κουρελού και τα κόμματα ζουν και δρουν εκτός του συνταγματικού πλαισίου.
Τί θα κάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου