Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τυνησία. Όταν οι κοπρίτες γίνονται λαός:

Γράφει ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

"Μία ημέρα πριν από τη διαφυγή του προεδρικού ζεύγους, πολλές από τις πολυτελείς βίλες του και τις εταιρείες που ανήκαν στην οικογένεια λεηλατήθηκαν και κάηκαν" (Εφημερίδες της 18/1).
Εδώ και τρεις αιώνες ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Μοντεσκιέ, έγραφε: "Κάποτε, με εκατό χιλιάδες μπράτσα ο λαός ανατρέπει το παν και άλλοτε με εκατό χιλιάδες πόδια βαδίζει σαν τα έντομα" (βλ. το έργο μου: "Το πνεύμα των νόμων", εκδ. "Αναγνωστίδη", Αθήνα, χ.χ. σελ. 42).
Πολύ αργότερα, ο ομοεθνής του Π. Προυντόν, θεωρητικός και επαναστάτης και σφοδρός πολέμιος του Μαρξ, θα πει ότι: "Οι μεγάλοι άντρες φαίνονται μεγάλοι, επειδή εμείς μένουμε γονατιστοί μπροστά τους" (βλ. "Περί ιδιοκτησίας" και "Η φιλοσοφία της αθλιότητος". από τις ίδιες εκδόσεις).
Γιατί τα γράφω αυτά; Μήπως και ο γονατισμένος ελληνικός λαός αποφασίσει να σηκωθεί όρθιος, να χρησιμοποιήσει τα μπράτσα του και να αποκοπριτοποιηθεί.

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου