Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ που παρουσιάζει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προβληματίζει σοβαρά σε μια περίοδο...

Δεν αρκούν τα «συγγνώμη

Δεν αρκούν τα «συγγνώμη»
  1. Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ που παρουσιάζει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προβληματίζει σοβαρά σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου. Είναι φανερό από μια σειρά κυβερνητικών πράξεων ή υπαναχωρήσεων ότι δεν υπάρχει στοιχειώδης συντονισμός των υπουργών, με
    αποτέλεσμα ο καθένας να αυτοσχεδιάζει και τελικά να αναγκάζεται να πάρει πίσω πολλά απ’ αυτά που έχει νομοθετήσει, είτε λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων είτε λόγω πιέσεων της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης.

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχίσει έτσι. Εχοντας μόνο ενάμιση χρόνο
    στην πλάτη της και με μια αξιωματική αντιπολίτευση που εξαντλεί τις δυνατότητες της συναίνεσης, υπερψηφίζοντας κάποια από τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή και κρατώντας αποστάσεις από συντεχνιακές αντιδράσεις, είναι απορίας άξιον πώς αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κοινή λογική και να κάνει τη δουλειά της. Η έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη και τους υπουργούς λαμβάνει διαστάσεις παθογένειας. Η αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού
    υπονομεύει κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης. Και η κρίση στρατηγικής, που οφείλεται στο γεγονός ότι ο λογαριασμός του Μνημονίου δεν βγαίνει με τίποτα, φέρνει κρίσεις πανικού που κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να απαντήσει στην κρίση όχι με αφορισμούς και
    ατεκμηρίωτες επιθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά με ανάληψη των ευθυνών του. Μια «συγγνώμη» την ημέρα, πότε γιατί πρόλαβε και μίλησε η τρόικα πριν από τον υπουργό Οικονομικών και πότε γιατί ο
    υφυπουργός Εσωτερικών έκανε λάθος ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, δεν αρκεί. Εκτός κι αν ο μόνος στόχος είναι το ροκάνισμα του χρόνου και η παραμονή στην εξουσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου