Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι από τον Παπαδήμο

Τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ένωσης θα επιχειρήσει να "δει" μέσα από τις συναντήσεις του με τους Ζοζέ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή και με Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί και Μάριο Ντράγκι, καθώς η νέα αρχιτεκτονική της Ένωσης είναι αυτή που θα....
κρίνει τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος χρηματοδότησης. Γιατί, αυτό που "παίζεται" αυτές τις εβδομάδες είναι πολύ μεγαλύτερο από την έκτη δόση. Είναι η ίδια η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η ύπαρξη της ευρωζώνης. Τα φώτα της υπογραφής μπορεί να είναι στραμένα στην υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά, αλλά η ουσία είναι στο τι ζητούν οι εταίροι μας να υπάρχει από πάνω.

Ο Λουκάς Παπαδήμος συναντάται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 15 λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), ενώ στις 17.00 έχει ραντεβού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κεντρικό θέμα στις συζητήσεις θα είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, με δεδομένο το μήνυμα που απέστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η γραπτή συναίνεση της ΝΔ είναι απαραίτητη για την εφαρμογή των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Βερολίνο απαιτεί το κόστος του κράτους και του κοινωνικού κράτους να μειωθεί κι άλλο. Ακόμη μικρότεροι μισθοί, ακόμη μικρότερες συντάξεις και, το κυριότερο, ακόμη λιγότερες παροχές. Στο μικροσκόπιο των ξένων ειδικών που έχουν σταλλεί στην Αθήνα βρίσκονται οι δαπάνες υγείας και το κόστος λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος. Και τα δύο κρίνονται "σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα". Επίσης, εκτιμούν ότι περιθώρια περικοπών υπάρχουν και στην Παιδεία!

Αν ανοίξουν αυτά τα θέματα είναι προφανές πως η συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου θα δοκιμαστεί. Γιατί και τα κόμματα θα έχουν δυσκολίες, ενόψεις της εκλογικής αναμέτρησης που έχουν ορίσει και οι βουλευτές θα "δουν" την "ευκαιρία" να ασκήσουν προσωπικές πολιτικές. Με 255 ψήφους η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από μία- δύο αποχωρήσεις, αλλά αν το φαινόμενο εκλάβει μαζικό χαρακτήρα τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Και όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

Στις 11.30 το πρωί της Τρίτης ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου