Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ... του Ηλία Ηλιακόπουλου

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν αναμφισβήτητα είναι ερασιτέχνες.Ο βαθιά νυχτωμένος Αλέξης ονειρεύεται λύση με προσφυγή στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι.Στο σημερινό (15.6.2017) Γιούρογκρουπ , αν ο θλιβερός Αλέξης δεν δεχθεί την συμφωνία και ζητήσει λύση από την σύνοδο κορυφής , στην επόμενη σύνοδο του Ιουλίου οι ηγέτες θα τον παραπέμψουν... και πάλι στο Γιούρογκρουπ της 10 Ιουλίου και το μόνο που θα καταφέρνει θα είναι η παράταση στην αβεβαιότητα.!Η όποια ούτως ή άλλως επαχθής λύση θα δοθεί από τεχνοκράτες -υπουργοιύς οικονομικών και όχι από τους επικεφαλής πολιτικάντηδες της Ευρώπης. Δυστυχώς αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο με τα μυαλά που κουβαλάνε οι εγχώριοι ιθαγενείς μας , πως θα πετύχουν κάτι ουσιαστικό για την ελάφρυνση του Χρέους Η κατάσταση θα διαιωνίζεται , η ύφεση θα παραμένει , αφού ανάπτυξη δεν υπάρχει ...Κι αυτό γιατί και ο Αλέξης είναι δέσμιος των κομματικών του στρατών, δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, τα φιλαράκια ΔΝΤ και Γερμανία αντίθετα συμφώνησαν , πως θα διαμοιράσουν τα ιμάτια της εδώ και καιρό σταυρωμένης Ελλάδας.Αναμένονται παλινδρομήσεις που θα μεταθέτουν βασανιστικά το πρόβλημα προς τα πίσω.Στο τέλος θα πάρουμε την δόση για να πληρώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις.Μέσα στην χώρα όμως δεν μένει τίποτε , η φτωχεια πλήττει μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα, καμία πρόοδος, καμιά ηλιαχτίδα ζείδωρου φωτός στον ορίζοντα, τα πάντα ξεπουλήθηκαν , οι γηγενείς παίρνουν των ομματιών τους και φεύγουν αλλά οι λαθρομετανάστες έρχονται .Τούτα λοιπόν τα παλικάρια της κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου και μας οδηγούν στα βράχια κατ ευθείαν!Ποία λοιπόν η λύση;Και οι τριακόσιοι κατά πως δείχνουν τα πράγματα είναι ανάξιοι των περιστάσεων και θα πρέπει να καταβαραθρωθούν....Ας ψάξουμε για το καινούργιο...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου