Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ένα ντουέτο φρούτων σύμμαχος της καλής υγείας των αρτηριών

Φρούτα και λαχανικά που προκαλούν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων

Δύο πολύ νόστιμα φρούτα φαίνονται να δρουν καταλυτικά υπέρ της καλής υγείας των αρτηριών μας προστατεύοντάς μας από εμφράγματα και γενικότερα καρδιαγγειακές παθήσεις. Ο χουρμάς και το ρόδι αποτελούν δίδυμο-ισχυρό σύμμαχο της καρδιάς.
Το κάθε ένα ξεχωριστά είναι γνωστή πηγή αντιοξειδωτικών. Ο χουρμάς  είναι επίσης πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και μαγνησίου. Το ρόδι  είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες και μειώνει το λίπος στο έντερο. Ο συνδυασμός τους μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά του εμφράγματος και γενικά έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων. 

Ερευνητές από το Ισραήλ διαπίστωσαν ότι ένα ποτήρι χυμό από ρόδι συνοδευόμενο με τρεις χουρμάδες σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να προλάβει τη συσσώρευση λιπιδίων στις αρτηρίες μέχρι και κατά 33% και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο για έμφραγμα. Οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, δίνοντας τους χυμό ροδιού μαζί με χουρμάδες. Το δίδυμο αυτό κατάφερε να μειώσει κατά 33% το οξειδωτικό στρες στα τοιχώματα των αρτηριών και κατά 28% την κακή χοληστερόλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Food & Function.
Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Michael Aviram εξηγεί ότι τα κύρια συστατικά του χυμού του ροδιού δεν είναι άλλα από τα φυτικά αντιοξειδωτικά πολυφαινολών που μειώνουν τη διαδικασία οξείδωσης του σώματος. Παράλληλα οι χουρμάδες περιέχουν αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και κυρίως μειώνουν την ύπαρξή της στις αρτηρίες. Διευκρινίζει δε ότι τα δύο αυτά φρούτα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν καταναλώνονται μαζί. Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού είναι γνωστές και από έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια για την αναστολή των καρκινικών κυττάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου