Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

270.000 ευρώ δίνει η Τσακαλώτα στον πρόεδρο του ΤΧΣ; Χαμός στη Βουλή

Ένταση και υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στη Βουλή, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου του Υπερταμείου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και υπέρογκες αμοιβές στα στελέχη της εταιρίας. «Το Υπερταμείο ήταν το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού και στις εκλογές ο κόσμος γνώριζε το πρόγραμμα», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  και πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που αποφάσισε τη σύσταση του ΤΑΙΠΕΔ, η σημερινή κυβέρνηση προχωρά στη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Κρατήσαμε το μωρό και ας φύγει το μπουγαδόνερο...
και αυτό είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικούς σκοπούς», είπε, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ.
«Είναι γαϊδουριά αυτό που κάνεις», φώναξε προς βουλευτή της ΝΔ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Κωστή Χατζηδάκη, είπε. «Παλιά δεν ήσασταν τόσο λαϊκιστής και κρίμα που τώρα το κάνετε επειδή ο αρχηγός σας αναγκάστηκε να κάνει συμμαχία με ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ΝΔ».
Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα όταν μετά την παρέμβαση του, ο υπουργός Οικονομικών έπρεπε να αποχωρήσει λόγω προγραμματισμένου ραντεβού με τον κ. Ρέγκλιγκ.
Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο από την έναρξη της συνεδρίασης, όταν ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη ΝΔ αλλά και ο Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ έθεσαν θέμα απολαβών της διοίκησης του Υπεραμείου. Μάλιστα, ο κ Σταϊκούρας  αναφέρθηκε στις υπέρογκες αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ που φθάνουν τις 270.000 ετησίως. «Ανακρίβειες» και «ψέματα» καταλόγισε στον βουλευτή της ΝΔ ο
Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Από πλευράς Ταμείου, ο πρόεδρός του Γιώργος Διαμαντόπουλος απέφυγε να πει νούμερο, λέγοντας ότι μπορεί να το πει κατ’ ιδίαν σε βουλευτές μετά το τέλος της συνεδρίασης. «Η αμοιβή μου είναι ανέρχεται στο 20% όσων λάμβανα ως διευθύνων σύμβουλος της Kraft», είπε και πρόσθεσε ότι οι απολαβές της διοίκησης καθορίστηκαν από το εποπτικό συμβούλιο με βάση έρευνα αγοράς από διεθνή οίκο αξιολόγησης.
Στην επισήμανση του προέδρου της επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα ότι δεν είναι σωστή η απάντησή του, εκείνος σχολίασε: «Αυτή είναι».
Λίγο αργότερα, υπό την πίεση των βουλευτών, ο κ. Διαμαντόπουλος είπε πως λαμβάνει 75.000 το χρόνο συν ένα ποσό για τις συνεδριάσεις του ΔΣ, ενώ η κ. Αικατερινάρη απάντησε πως παίρνει 270.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου