Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Μια γραβάτα για το σώβρακο

Γράφει ο
Νίκος Γιαννιός
Αφού με την συμφωνία που υπέγραψαν μας πήρανε τα σώβρακα, συμβολικά χάρισαν μια γραβάτα σε εκείνον που την απεχθάνεται, ίσως γιατί ο κ. Ζάεφ ήθελε να υπογραμμίσει το μέγεθος της επιτυχίας που του εξασφαλίζει αυτή η συμφωνία. Θηλιά στον λαιμό εκείνου που ενέδωσε, όπως και τότε το 1949.
Στις Πρέσπες πράγματι, στην εκκλησία του χωριού Ψαράδες στις 26 Μαρτίου του 1949 ο Ζαχαριάδης, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, προκειμένου να οπλίσει και χρησιμοποιήσει Σλάβους, στο πόλεμο του κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας,  διακήρυξε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του «μακεδονικού» λαού, των Σλάβων καταπατητών και σφετεριστών της γης των Μακεδόνων δηλαδή.  

Σήμερα στο ίδιο μέρος Τσίπρας και Ζάεφ υπέγραψαν την οριστική συμφωνία άρσης των Ελληνικών αντιρρήσεων για την είσοδο στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ  του τμήματος εκείνου της  Μακεδονίας που κατοικείται από Σλάβους αλλά θέλει να την λένε Βόρια και όχι Σλαβική.
Ο τίτλος της γιορτής θα μπορούσε να είναι: μια γραβάτα για το σώβρακο
Ο συμβολισμός είναι γλαφυρός. Οι κομμουνιστές δημιούργησαν το πρόβλημα με τρόπο απαράδεκτο κι αυτοί το τελειώνουν, όπως όπως για να κλείσει. Ας κλείσει λοιπόν αλλά μια συγνώμη για την ζημιά που έκαναν μας την oοφείλουν. Ζητείστε ρε συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για την ζημιά που κάνατε.  Ζητείστε συγνώμη αν έχετε Τσίπα κύριε Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου