Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Φάπες Άδωνι σε Κατρούγκαλο για το Σκοπιανό

Μετωπική σύγκρουση για τη συμφωνία στο Σκοπιανό είχαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μία «σημαντική επιτυχία» και πρόσθεσε ότι «δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο νίκη, διότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες καθαρές περιπτώσεις win-win που και οι δύο χώρες έχουν κερδίσει διπλωματικά αυτό που επιδίωκαν, την εξομάλυνση των σχέσεων τους, χωρίς να έχουν παραδόσει κάτι ουσιώδες και αν θέλαμε να είμαστε ειλικρινείς θα λέγαμε ότι η άλλη πλευρά έχει δώσει κάτι ουσιεδέστερο από εμάς γιατί μετά από διεθνή Συνθήκη αλλάζει το Σύνταγμα και το όνομα της που δεν ξέρω αν έχει ιστορικό προηγούμενο».
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η ύπαρξη και αναγνώριση από την Ελλάδα μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας αποτελεί τη δικαίωση όλου του σε εισαγωγικά μακεδονικού αλυτρωτισμού για την οποία μάχεται ο ελληνισμός εναντίον της εδώ και έναν αιώνα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι «όλη αυτή η παραφιλολογία ότι στη γλώσσα θα υπάρχει η επισήμανση ότι ανήκει στις νοτιοσλαβικές γλώσσες ή ότι δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό είναι χάντρες για ιθαγενείς, διότι ποτέ δεν ισχυρίστηκαν οι Σκοπιανοί ότι η μακεδονική γλώσσα δεν είναι νοτιοσλαβική ή έχει κάποια σχέση με την αρχαία ελληνική, ώστε αυτό που γράφεται τώρα να είναι κάποια παραχώρηση εκ μέρους τους. Αντιθέτως όλη η προπαγάνδα των Σκοπίων εδράζεται στο ό,τι η γλώσσα τους είναι νοτιοσλαβική, αλλά αυτή είναι αυθεντική μακεδονική και όχι τα ελληνικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου