Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Το πρώτο ψέμα Τσίπρα για το Σκοπιανό: Εν αμφιβόλω το erga omnes

Τι προκύπτει από τα επιμέρους άρθρα

Το περίφημο erga omnes που αποτελεί θέση της Ελλάδας για την ονομασία της πΓΔΜ από το 2008 τίθεται εν αμφιβόλω μετά τα πρώτα στοιχεία, από την συμφωνία που δόθηκε στην δημοσιότητα. Παράλληλα αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα κατά τη διάρκεια του χθεσινού διαγγέλματος όταν έκανε λόγο για χρήση του νέου ονόματος των Σκοπίων, erga omnes.

Το μόνο που θα χρησιμοποιείται erga omnes, είναι η ονομασία του γειτονικού κράτους ως Βόρεια Μακεδονία

Σε σχέση με την εθνικότητα «Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρεται ότι θα αναγράφεται έτσι σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Σε σχέση όμως με τα άλλα δημόσια έγγραφα των Σκοπίων, δεν γίνεται αναφορά, πώς θα αναγράφεται.

Επίσης αναφέρεται ότι η επίσημη γλώσσα, θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», σκέτο, χωρίς καμία επεξήγηση. Όλα τα επίσημα έγγραφα δηλαδή θα αναγράφουν, ως επίσημη γλώσσα την «Μακεδονική».

Η επεξήγηση η οποία αναφέρεται στο άρθρο 7 της Συμφωνίας, δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται, καθώς το άρθρο έχει διευκρινιστικό ρόλο, στις έννοιες «Μακεδόνας» και «Μακεδονική», χωρίς να είναι δεσμευτική η αναγραφή αυτών των διαφοροποιήσεων σε σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Επίσης, με το άρθρο 1 παρ.3 α της Συμφωνίας, οι αλλαγές στις πινακίδες των αυτοκινήτων θα αλλάξουν σε NM και σε ΝΜΚ.

Για όλους τους άλλους σκοπούς οι κωδικοί της χώρας παραμένουν ΜΚ και ΜKD, όπως επισήμως έχουν αποδωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης. Οπότε υπάρχει διπλή ονομασία στις πινακίδες, άλλη για τα αυτοκίνητα άλλη για όλες τις άλλες χρήσεις, η σημερινή MK που παραπέμπει στο σκέτη Μακεδονία.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/to-proto-psema-tou-tsipra-gia-to-skopiano-simfonia-erga-omnes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου