Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Όταν ο Τζανακόπουλος διαδήλωνε στα Σκόπια υπέρ της "Μακεδονίας". ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΦΩΤΟ

Μπορεί σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένουν ότι ανέκαθεν ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για το κράτος των Σκοπίων, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει πανηγυρικά. Για όσους δεν το θυμούνται, από το 2005 έως το 2010, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος...
κατείχε ηγετική θέση στη Νεολαία του Συνασπισμού, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το επίσημο βιογραφικό του.
cv-tzanako.jpg
Ως γραμματέας της οργάνωσης, ο Τζανακόπουλος είχε ταχθεί εκείνη την περίοδο επανειλλημένα μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων υπέρ του δικαιώματος των Σκοπίων να ονομάζονται "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2007, δημοσιεύτηκε κείμενο θέσεων σχετικά με το Σκοπιανό, το οποίο ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους. Η ιστορική αυτή ονομασία έχει από χρόνια υιοθετηθεί από τους κατοίκους της περιοχής και αντιστοιχεί στη συνείδησή τους, αφού με αυτή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Εξάλλου, το όνομα αντιστοιχεί σε πραγματικότητες των διεθνών σχέσεων που διαμορφώθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες, τις οποίες η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακυρώσει».
tzanakopoylos-696x391.jpg
Όμως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν έμειναν στα λόγια. Στήριξαν έμπρακτα τους Σκοπιανούς με πράξεις και υιοθέτησαν την επιχειρηματολογία τους.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Μαΐου 2008, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος ταξίδεψε μαζί με αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ στα Σκόπια, προκειμένου να συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση υπέρ του δικαίωματος των γειτόνων να αποκαλούνται «Μακεδονία», με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε τότε μιλούσε για «συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της "Μακεδονίας"».
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:
4444.jpg
777.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου