Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ο Κοτζιάς χάντρες και καθρεφτάκια, οι Σκοπιανοί γλώσσα και ταυτότητα



Γράφει ο
Γεώργιος Ε. Δουδούμης
Η φούσκα του Κοτζιά ξεφούσκωσε και γεμίσαμε χάντρες και καθρεφτάκια. Ο ίδιος παραμένει φουσκωτός σαν διάνος να διαφημίζει τις διαπραγματευτικές του δεινότητες με το αλαζονικό και μεγαλοπρεπές θράσος ενός θλιβερού διπλωματικού μηδενικού.
Τι προέκυψε λοιπόν μετά το πήγαιν’ έλα στα Σκόπια, στη Βιέννη και στις Βρυξέλλες: κερδίσαμε λέει το  «erga omnes», δηλαδή ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! 
Εξ όσων γνωρίζω, όλες οι χώρες του κόσμου, μηδεμιάς εξαιρουμένης, έχουν ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, δηλαδή ισχύει για όλες το «erga omnes».
 Όμως ο υπερυπουργός Κοτζιάς, πρώτος σε διπλωματική ικανότητα μεταξύ όσων κάθισαν  στην καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, κατάφερε το ακατόρθωτο. Να λύσει το «Σκοπιανό».
Θρίαμβος εν ενυπνίω! Θριαμβολογεί για το αυτονόητο, που δεν θα έπρεπε ούτε καν να αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης.  Ο Δον Κιχώτης της ελληνικής διπλωματίας κατήγαγε νίκην εκπληκτικήν, που θα περάσει στη χρυσή βίβλο της ελληνικής Ιστορίας. Δίπλα στον όνομα του Περικλή θα βρίσκεται πλέον και το όνομα του Κοτζιά, του θριαμβευτή διαπραγματευτή!
Τί άλλο κατάφερε ο Κοτζιάς;  Κατάφερε να μετατρέψει την Ελληνική Μακεδονία σε Νότια Μακεδονία. Συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τη χρήση εμπορικών σημάτων. Αφού η ΠΓΔΤΜ θα έχει μεταμορφωθεί σε κράτος με επίσημο όνομα Βόρεια Μακεδονία, η ελληνική διαπραγματευτική θέση για τη χρήση εμπορικών σημάτων προϊόντων της ελληνικής Μακεδονίας θα υστερεί διότι η θέση θα είναι πιασμένη από άλλον και θα μας λένε, ότι τα προϊόντα σας είναι ελληνικά και συνεπώς δεν χρειάζεται να τα λέτε και μακεδονικά, εφόσον ένα θα είναι το μακεδονικό κράτος: αυτό με πρωτεύουσα τα Σκόπια.
Τι άλλο κατάφερε η ελληνική υπουργάρα; Απέκτησαν τα Σκόπια επισήμως (και με την άδεια της αστυνομίας) μακεδονική γλώσσα!
Τα σχόλια δικά σας!!!
Τι άλλο κατάφερε ο μοναδικός Κοτζιάς; Οι βουλγαρικής καταγωγής και μέχρι πρόσφατα Νοτιοσλάβοι (=Γιουγκοσλάβοι) απέκτησαν τη χρυσή βίζα που γράφει: Μακεδονική Εθνότητα!
Και εδώ τα σχόλια είναι δικά σας!!!
«Δοξάστε τον», όπως θα έλεγε ο μακαρίτης Χάρρυ Κλύνν.
Για τον αντιστοίχου διαμετρήματος πρωθυπουργό μας είναι νίκη της Ελλάδος (το ξεστόμισε πρόσφατα) που μπήκε μόνιμος επιθετικός προσδιορισμός μπροστά στη λέξη Μακεδονία. Προφανώς ο πολιτικός γίγας , ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, δεν έχει αντιληφθεί ότι πρόκειται για ψευδομακεδονία και όχι για κάτι αληθινό.
Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος (εφόσον υπογράψει τη συγκεκριμένη συμφωνία) θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις συγκεκριμένες ενέργειές τους (προφανώς και για άλλες), που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.
Δράση πρέπει να αναλάβει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος με μια ηχηρή παραίτηση οφείλει να εμποδίσει να προχωρήσει μια τέτοια επαίσχυντη συμφωνία, εφόσον δεν δίνουν το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να αποφανθεί με δημοψήφισμα επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου