Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Στη Βουλή μεταφέρεται το κύμα αποδοκιμασίας κατά βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την Μακεδονία


Στη βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τις αποδοκιμασίες κατά στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που καταγράφονται μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να επιτίθεται κατά της ΝΔ ότι είναι αυτή που δεν αποκηρύσσει την βία....
    «Καλό είναι να πάρει πιο σαφή θέση στην αποκήρυξη της βίας η ΝΔ που την είδαμε να συμπράττει με την ΧΑ. Το εθνικό συμφέρον είναι να προχωρήσει η συμφωνία και να μην γίνονται πράξεις βίας κατά όσων έχουν διαφορετική άποψη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας. Ουσιαστικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «υιοθέτησε» τη γραμμή του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος στις χθεσινές του δηλώσεις είχε καταγγείλει τη ΝΔ ότι υποκινεί τις αποδοκιμασίες σε βάρος στελεχών του κόμματός του, παράλληλα με εν εξελίξει σχέδιο εξαγοράς βουλευτών. Νωρίτερα, σύμφωνα με το protothema, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για την έξαρση ανομίας στα Εξάρχεια ανέφερε:
«Διαβάζω ότι διαμαρτύρεστε για τους προπηλακισμούς που δέχονται στελέχη της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα. Καλώς τα παιδιά. Συμπράξατε με την ΧΑ και προπηλακίζατε από τις πλατείες των αγανακτισμένων, ο συγκυβερνήτης καλούσε σε λιντσάρισμα, εσείς εκθρέψατε το τέρας.
Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την βία. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία δεν μπορούν να μπαίνουν υποσημειώσεις όπως εσείς κάνατε». Επίσης η κυρία Ευη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε « ακούσαμε με έκπληξη την κυβέρνηση να καταδικάζει την βία επειδή στρέφεται κατά στελεχών της. Υπήρξε αγαστή συνύπαρξη στις πλατείες των αγανακτισμένων του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ. Εμείς ως ΔΗΣΥ καταδικάζουμε την βία και σήμερα και τότε. Αλλά αν θέλει ο Κοντονής να χτυπήσει τους Χιτλερικούς και τους φασίστες να επισπεύσει την δίκη της ΧΑ».
Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει και να χαρακτηρίσει κατευθυνόμενες τις αντιδράσεις πολιτών, οι αποδοκιμασίες στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζονται με πολίτες από την Καστοριά και το Κιλκίς να παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη των διαμαρτυριών. Μετά από κάλεσμα μέσα από το Facebook, πολίτες στην Καστοριά, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.
Από την συγκέντρωση δεν έλειψαν τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες, όπως: «Ντροπή που είσαι πόντια, κλέφτες αλήτες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική. Ντροπή προδότες. Να πας να μείνεις στα Σκόπια».
Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, πολίτες αποδοκίμαστηκε ο εκπρόσωπος και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Κιλκίς, κατά την τελετή της κατάθεσης στεφάνων για την επέτειο των 105 ετών από τη Μάχη του Κιλκίς για την απελευθέρωση της πόλης.
Οι Σέρρες, το Κιλκίς, αλλά και η Μεγαλόπολη, μπήκαν μετά τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, τη Λάρισα και τα Χανιά στον κατάλογο των πόλεων ανά τη χώρα, όπου εκδηλώνονται σφοδρές αποδοκιμασίες υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για την αμφιλεγόμενη συμφωνία στο Σκοπιανό, αλλά και για την οικονομική πολιτική.
Μάλιστα το… ρεπερτόριο των αντιδράσεων διευρύνεται με την εφευρετικότητα των διαδηλωτών να μοιάζει ανεξάντλητη, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακραία, ακόμα και σοκαριστική: κρεμάλες, σανός και κάρβουνο επιστρατεύτηκαν χθες, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου