Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Απαιτώ Αναγνώριση της Προσφοράς μου


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Τελικά τούτη η υποκριτική αχάριστη πολιτεία συνεχίζει να με αδικεί (μαζί βέβαια και με κάποια εκατομμύρια άλλους συνέλληνες).
Όσο για τους ... "πολιτικούς", αυτοί δεν (πρέπει να) κρίνονται πλέον επειδή έχουν  ξεπεράσει κάθε όριο.
Έκπληκτος άκουσα τον κο Πρωθυπουργό να μοιράζει - ως φιλάνθρωπος /Καραμουρτζούνης  φιλοδώρημα /αντίδωρο/  "κοινωνικό μέρισμα" στους  οικονομικά ασθενέστερους. Θα μου πείτε :"Κακό είναι αυτό;". Κάθε άλλο. Πράττει άριστα. Η έκπληξη οφείλεται όχι στην παροχή, αλλά στην παράλειψη και την οικειοποίηση /σφετερισμό. Περιέργως ... του διέφυγε να με αναφέρει με αποτέλεσμα να κρατήσει όλη την δόξα για την παροχή του βοηθήματος για τον ίδιο.
 Πάντως δεν  ειπώθηκε λέξη για  την προέλευση αυτών των χρημάτων. Από που άραγε προήλθαν; Ποιός /ποιοί τα έδωσαν; Που /σε ποιούς πρέπει να  οφείλουν χάριτες οι Αντιδωρολήπτες;   
Μήπως στους -ανύπαρκτους - επενδυτές; Την ανατροπή του αρνητικού μας εμπορικού ισοζυγίου, στην υπεραπόδοση της - ανακριβώς - αποκαλούμενης "βαριάς βιομηχανίας" - Τουρισμού;
Άραγε δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, κινήθηκε η
αγορά, άνθισε το εμπόριο, κυκλοφόρησε χρήμα;
Εκτός και αν εισπράχθηκαν τεράστια ποσά από την πάταξη των μεσαζόντων των ποικιλώνυμων λαθρεμπόρων, της διακίνησης "μαύρου χρήματος" ;
Τίποτα από όλα αυτά. Απλώς ακολουθήθηκε  η παραδοσιακή,  πεπατημένη,  σίγουρη οδός των ανίκανων πολιτικάντηδων: η υπερφορολόγηση των υποζυγίων. Κάπως έτσι δημιουργούνται τα "περισσεύματα". Η μεταφορά πόρων από τους μεν στους δε. Η ισοπεδωτική φτωχοποίηση όλων (!). Τραγικός τρόπος να τροφοδοτήσεις /ανακουφίσεις ανέξοδα κάνοντας τον "κρατικό Ρομπέν των Δασών". Βέβαια όταν το παρακάνεις - όπως τώρα -τότε εξαθλιώνεις εκείνους  που τώρα  ζουν κάπως υποφερτά. Όπως πχ  τους συνταξιούχους οι οποίοι ήδη καταβάλλουν επιπρόσθετα,  εκτός γνωστών άλλων φόρων, αρκετούς "φόρους αλληλεγγύης" . Χωρίς δυστυχώς να ανακουφίσεις τους αναξιοπαθούντες αφού δεν γίνεται να χορτάσουν με ψίχουλα.


Οι υποχρεωτικά αλληλέγγυοι πολίτες εισπράττουν ως αντίτιμο/πανωπροίκι την αχαριστία των ανάλγητων εξουσιαστών. Επειδή δεν αναφέρεται πουθενά το  όνομά τους, δεν αναγνωρίζεται η αναγκαστική φιλανθρωπική τους προσφορά προς τους αναξιοπαθούντες , πενόμενους συνανθρώπους τους. Γιατί;
Όλα τα  ευχαριστώ , την αναγνώριση, την ευγνωμοσύνη, την επαγγελματική αποκατάσταση,  τις  παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις, τα απολαμβάνουν μόνον οι  κρατούντες. Προφανώς  επειδή συνηθίζουν να τελούν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα και να διακονούν την αχαριστία, την υποκρισία  και την ψηφοθηρία.  






ΥΓ Ως άδικα  υπερφορολογούμενος και ως  ακούσια /υποχρεωτικά  φιλάνθρωπος, απαιτώ: την οφειλόμενη προς εμέ (και τους ομοιοπαθείς συμπολίτες μου) αναγνώριση. Την ηθική μου αποκατάσταση. Ένα ευχαριστώ από την πολιτεία για την προσφορά φιλανθρωπίας μου.
Μια στοιχειώδη κατανόηση για την παροιμιώδη αφέλεια μου και  τον αχαλιναγώγητο  μαζοχισμό μου.  
Αν οι εξουσιαστές διαθέτουν περίσσευμα καρδίας  ας μου συγχωρήσουν την άνευ όρων παράδοση μου καθώς και την υποταγή μου στο Κ.Σ =Κομματικό Σύστημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου