Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η Μακεδονία και τα τριάντα αργύρια


Της Σοφίας Βούλτεψη*

Έρχονται τώρα όλα και δένουν. Πριν λαλήσει ο πετεινός! Δεν πρόλαβαν να υπογράψουν τη συμφωνία για την Μακεδονία, δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και έλαβαν αμέσως τα τριάντα αργύρια.
Και αποδεικνύεται ότι η πρεμούρα για «επίλυση» του Σκοπιανού, με την ψήφο του Καμμένου στη Βουλή και τις υπογραφές Τσίπρα – Κοτζιά στις Πρέσπες, έκρυβε μια επαίσχυντη συναλλαγή.
Για γάμο και χαρούμενα τραγούδια μίλησε από τις Πρέσπες ο Τσίπρας, την ώρα που έπνιγε τους διαδηλωτές στα χημικά και τα γκλομπς ανεβοκατέβαιναν αδιακρίτως.

Ματωμένος, όμως, ο γάμος του και τα παλιά μοιρολόγια του πένθους επέστρεψαν στη Μακεδονία και σ’ όλη τη χώρα.

Αλλά Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους. Και ζουν μόνο για την 21η Ιουνίου, ημέρα που το Eurogroup θα τους δώσει το αντίτιμο των τριάντα αργυρίων, έναντι του οποίου ξεπούλησαν την Μακεδονία.

Όπως πληροφορούμαστε από το «Μπλούμπεργκ», θα λάβουν αυτό για το οποίο προχώρησαν στην άθλια συναλλαγή – την οποία έχω καταγγείλει από τις 2 Φεβρουαρίου.

Και αυτό, διαβάζουμε, θα είναι προεξόφληση ομολόγων και δανείων που λήγουν μέχρι και το 2024 και επιμήκυνση των λήξεων των πρώτων δανείων που έλαβε η Ελλάδα.

Έδωσαν τη Μακεδονία για να πάρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα αποθεματικό ασφαλείας περί τα 20 δισ. ευρώ, εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόωρη αποπληρωμή, που θα προβλέπει την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, ύψους 10,4 δισ. ευρώ, προεξόφληση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ύψους, 12,8 δισ. ευρώ, και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ύψους 53 δισ. ευρώ, που ελήφθησαν από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Κάντε την πρόσθεση και θα βρείτε πόσο την κοστολόγησαν την Μακεδονία.

Και ιδού τι έδωσαν:

Όχι μόνο οι πολίτες της γειτονικής χώρας θα αποκαλούνται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική», αλλά συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η «συμφωνία»:

- Η ιθαγένεια του Δεύτερου Μέρους θα είναι Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αυτή θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

- Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», όπως αναγνωρίσθηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων, που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο Άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας Συμφωνίας.

- Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο Άρθρο 7 της παρούσας Συμφωνίας (δηλαδή ό,τι ο καθένας εννοεί).

(Φυσικά, δεν περιμένει κανείς ότι κάποιος θα αυτοσυστήνεται ως εξής: «Είμαι Μακεδόνας, όχι όμως του Μεγαλέξανδρου, αλλά του Κύριλλου και του Μεθόδιου. Και μιλώ μακεδονικά, αλλά ξέρετε τα άλλα, αυτά που ανήκουν στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών». Είναι προφανές πως θα δηλώνει «Μακεδόνας» που μιλά τα «μακεδονικά». Ακόμη και αυτό το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» καταργείται στην πράξη από την ίδια τη συμφωνία).

Αλυτρωτισμός και σωβινισμός για… όλους!

- Έκαστο Μέρος δια της παρούσης αναλαμβάνει τη δέσμευση και επίσημα δηλώνει ότι τίποτα στο Σύνταγμά του, όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον, μπορεί ή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι αποτελεί ή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε διεκδίκηση οιασδήποτε περιοχής δεν περιλαμβάνεται στα υφιστάμενα διεθνή του σύνορα,

- Έκαστο Μέρος δεσμεύεται να μην προβαίνει σε ή επιτρέπει οιεσδήποτε αλυτρωτικές δηλώσεις και δεν θα υιοθετεί οιεσδήποτε παρόμοιες δηλώσεις από εκείνους που φέρονται να δρουν για λογαριασμό ή για το συμφέρον του Μέρους.

(Δηλαδή, μπήκαμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι και η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι τα περί αλυτρωτισμού ισχύουν και για την ίδια και ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις και στο δικό της Σύνταγμα! Ό,τι δηλαδή είχε ζητήσει ο Ζάεφ!)

- Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

- Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει την εκδήλωση πράξεων από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν ένας ιδιωτικός φορέας στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες χωρίς να το γνωρίζει αυτό το Μέρος, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.

- Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος.

(Δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχθηκε σοβινιστικές και αναθεωρητικές τάσεις και εκ μέρους της Ελλάδας και θα απαγορεύει εκδηλώσεις ακόμη και σε ιδιώτες).

- Εάν οιοδήποτε από τα Μέρη πιστεύει ότι ένα ή περισσότερα σύμβολα τα οποία συνιστούν μέρος της ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς του χρησιμοποιείται από το άλλο Μέρος, θα θέσει υπ' όψιν του άλλου Μέρους τη χρήση την οποία επικαλείται, και το άλλο Μέρος θα προβεί στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.

(Και με δεδομένο ότι τους δώσαμε τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσουν να μην τους χρησιμοποιούμε εμείς ως σύμβολα).

Θα εξετάζουν τα σχολικά βιβλία μας!

- Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το Άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, και θα υποβάλλει μία Ετήσια Έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ' εφαρμογή του Άρθρου 12.

(Δηλαδή, αν η επιτροπή κρίνει ότι «Τα μυστικά του βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της συμφωνίας, το βιβλίο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα στα σχολεία μας. Ο δε κ. Κοτζιάς, επί του θέματος αναφώνησε από το βήμα της Βουλής: «Υπάρχει κανείς που φοβάται ότι στα βιβλία τα δικά μας θα βρούνε παραβιάσεις του διεθνούς νόμου;» Και έφερε παραδείγματα διεθνούς πρακτικής, όπως… μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας, για τη σύσταση επιτροπών για την εξέταση των βιβλίων ιστορίας τους!)

Έξοδος στο Αιγαίο!

- Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο Άρθρο 18 της παρούσας Συμφωνίας.

(Δηλαδή, οι Σκοπιανοί θα πραγματοποιήσουν το παλαιό τους όνειρο για έξοδο στο Αιγαίο! Οπότε θα μπορούν να συνεχίσουν να μιλούν για «Μακεδονία του Αιγαίου» και να διοργανώνουν γιορτές για τα «Παιδιά του Αιγαίου»!)

Ληστρική συμπεριφορά

Και κάτι ακόμη: Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να τηρήσουν τα Σκόπια οποιαδήποτε συμφωνία.

Η συμπεριφορά του κράτους αυτού παραμένει μέχρι σήμερα καθαρά ληστρική.

Αρκεί να δούμε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ζάεφ, στις 13 Ιουνίου, μετά τη συμφωνία:

«Η Μακεδονική γλώσσα, ο μακεδονικός λαός, ο Μακεδόνας, η Μακεδόνισσα προστατεύονται και ενισχύονται, μια για πάντα. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια μπροστά στον Κύριλλο και Μεθόδιο, τον Κλήμεντ και τον Ναούμ, τον Κρστε Πέτκοβ Μισιρκοβ, τον Γκότσε Ντέλτσεφ, τον Μπλάζε Κονέσκι, τον Κότσο Ρασίν».

Μόλις δηλαδή εγκατέλειψαν τον Μεγαλέξανδρο, έτρεξαν να αρπάξουν για δικούς τους τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο και τους έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι με τους Βούλγαρους κομιτατζήδες!

Λογικό, αφού η Ελλάδα τους χάρισε ένα άλλο κομμάτι τις Ιστορίας, μια ακόμη επώδυνη παραχώρηση, αφού στο κάτω κάτω τα περί Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι περικεφαλαίες ήταν απλώς γελοία και δεν τα πίστευε κανείς. Τους χάρισαν δηλαδή οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς (με την ψήφο του Καμμένου), γλώσσα, ιθαγένεια, θάλασσα, Ιστορία και το Ίλιντεν! Αναγεννήθηκε δηλαδή ο τιτοϊκός αλυτρωτισμός!

Αλλά τι είναι η Μακεδονία μπροστά στο χρέος!

* Η κ. Σοφία Βούλτεψη είναι Βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος.

https://www.liberal.gr/arthro/208982/apopsi/arthra/i-makedonia-kai-ta-trianta-arguria.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου