Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η Μακεδονία και τα τριάντα αργύρια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Τα τριάντα αργύρια, έναντι των οποίων ξεπούλησε την Μακεδονία, περιμένει να λάβει σήμερα η κυβέρνηση από το Eurogroup. Γι’ αυτό και σκοτώθηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία για την Μακεδονία την περασμένη Κυριακή.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, δεν πρόλαβαν Τσίπρας και Κοτζιάς να πάνε στον (ματωμένο, όπως αποδείχθηκε με την βία κατά των διαδηλωτών) «γάμο» στα Σκόπια, δεν πρόλαβαν τα τραγούδια του γάμου να γίνουν ξανά μοιρολόγια (στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας) και η άθλια συναλλαγή που έχω καταγγείλει από τις 2 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε.
Την ίδια μέρα της υπογραφής της συμφωνίας, την περασμένη
Κυριακή, το «Μπλούμπεργκ» είχε πλήρες ρεπορτάζ για το αντάλλαγμα:
Προεξόφληση ομολόγων και δανείων που λήγουν μέχρι και το 2024 και επιμήκυνση των λήξεων των πρώτων δανείων που έλαβε η Ελλάδα.
Έδωσαν εθνότητα, γλώσσα, θάλασσα και ΑΟΖ, αποδέχθηκαν ότι και στην Ελλάδα υπάρχει αλυτρωτισμός και σωβινισμός, δεσμεύτηκαν για αλλαγές στο Σύνταγμά μας και στα σχολικά βιβλία και στα σύμβολα, αναβίωσαν το Ίλιντεν και τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, παρέδωσαν Κύριλλο και Μεθόδιο, δημιούργησαν νέους εθνικισμούς, ξύπνησαν τον τιτοϊκό αλυτρωτισμό.
Γιατί; Για να πάρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα αποθεματικό ασφαλείας περί τα 20 δις ευρώ, εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόωρη αποπληρωμή, που θα προβλέπει την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, ύψους 10,4 δις ευρώ, προεξόφληση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ύψους, 12,8 δις ευρώ, και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ύψους 53 δις ευρώ, που ελήφθησαν από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.
Κάντε την πρόσθεση και θα βρείτε πόσο την κοστολόγησαν την Μακεδονία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου