Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 44 ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ

Οι Μουφτήδες στη Θράκη διορίζονταν και εμισθοδοτούντο από το Ελληνικό Δημόσιο,διότι πέραν της ιδιότητάς τους ως θρησκευτικών λειτουργών των μουσουλμάνων ελλήνων πολιτών της περιοχής,ασκούσαν ,όπως και στα μουσουλμανικά κράτη και βεβαίως στην Τουρκία, καθήκοντα δικαστού σε θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου...
(π.χ.διαζύγια,περιουσιακά δικαιώματα  κληρονόμων), ληξιάρχου κ.ά. Με την προτροπή της Τουρκίας προσέφυγαν, προ αρκετών ετών, στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ζήτησαν να εκλέγουν οι ίδιοι τους θρησκευτικούς τους ηγέτες.Το Δικαστήριο τους αναγνώρισε το δικαίωμα να εκλέγουν μουφτήδες οι οποίοι να παρίστανται σε θρησκευτικές λειτουργίες και τελετές. Από τότε υπάρχουν οι νόμιμοι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί που διορίζει και πληρώνει το Ελληνικό Κράτος,με τις ιδιότητες που προαναφέραμε και υπογράφουν κάτω από τη σφραγίδα του Ελληνικού Κράτους τα σχετικά έγγραφα και οι λεγόμενοι ψευτομουφτήδες,οι οποίοι δεν περιορίζονται στα θρησκευτικά λατρευτικά τους καθήκοντα, αλλά λειτουργούν συστηματικά ως προπαγανδιστικά όργανα της Τουρκίας. Αλλά το παιδί, που είναι μόνο 44 ετών και η μοναδική του ενασχόληση ήταν η διοργάνωση των καταλήψεων,δεν ήξερε πολλά, ούτε για τις αρμοδιότητές του,ούτε για τις διεθνείς σχέσεις.Έτσι έταξε στον Σουλτάνο Ερντογάν την σύντομη επιστροφή  των 8 πραξικοπηματιών στρατιωτικών.Έλα όμως που αυτό μόνο σε δημοκρατίες τύπου  Μαδούρο θα μπορούσε να γίνει.Τί να ξέρει ένα παιδί 44 μόλις ετών ,που το κατηγορούμε και για την ανικανότητα των στελεχών του,να μας προστατέψουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αφού τα Εξάρχεια κλπ έχουν ειδικευθεί μόνο να ανάβουν φωτιές. Μετά από αυτό, μη αντέχοντας στο συστηματικό μπούλιγκ του Σουλτάνου, που απαίτησε την ικανοποίηση μιας σειράς αίτημάτων για να κερδίσει τη μπέσα του, αναγκάστηκε να του παραχωρήσει το δικαίωμα εκλογής, ουσιαστικά από τον ίδιο,των μουφτήδων. Εκείνο που δεν γνωρίζω σκόμη μόνο της Θράκης ή όλης της Ελλάδος ;
Agisilaos Labas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου