Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και ο Πολάκης ήξερε για νεκρούς από την πυρκαγιά…

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις που αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση σχετικά με την ώρα που πληροφορήθηκε για την ύπαρξη θυμάτων από την πυρκαγιά τη μοιραία Δευτέρα της 23ης Ιουλίου. Το βρέφος 6 μηνών, που ήταν από τα πρώτα θύματα, διεκομίσθη στο Παίδων «Αγία Σοφία» ελάχιστα λεπτά μετά τις…
10 το βράδυ, σύμφωνα τόσο με τον πρόεδρο εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημοσθένη Κωνσταντόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.
«Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο χοντρικά γύρω στις 10 το βράδυ. Ηταν ήδη νεκρό όταν έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, παρότι έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Οι διασώστες είχαν ήδη πραγματοποιήσει προσπάθεια αναζωογόνησης στη διαδρομή, ωστόσο το βρέφος δεν επανερχόταν», αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος στον «Ε.Τ.».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι μέχρι τις 11 το βράδυ της Δευτέρας το βρέφος «αεροβαπτίστηκε, πήρε όνομα και είχε πάει στο νεκροθάλαμο».
Συνεπώς, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, όταν βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να ενημερωθεί για την πυρκαγιά, ο τελευταίος γνώριζε την ύπαρξη νεκρών.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Παίδων» προσθέτει, δε, ότι ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας όταν το πρώτο παιδί με εγκαύματα πήγε στο παιδιατρικό νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. «Όσα παιδιά μπόρεσαν οι γονείς τους τα έδιωξαν από τον τόπο της τραγωδίας με όποιον τρόπο. Γι’ αυτό πολλά έρχονταν τραυματισμένα και οι γονείς τους έρχονταν αργότερα να τα δουν», σημειώνει ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε επίσης αποκαλύψει την περασμένη Δευτέρα ότι η πρώτη σορός από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» πριν από τις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Γιαννάκου όταν ο ίδιος κατέφτασε εκεί ο απανθρακωμένος άνδρας αγνώστων στοιχείων είχε μεταφερθεί σε μία μικρή αίθουσα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Μετά από περίπου μία ώρα κατέφθασε με ασθενοφόρο στο ίδιο νοσοκομείο και η δεύτερη σορός.
Πάντως, ο διοικητής του «Σισμανόγλειου», Μανώλης Κουταλάς, ερωτηθείς σχετικά με τις ώρες διακομιδής των σορών στο νοσηλευτικό ίδρυμα, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα να μη θυμάται πότε έφτασε το πρώτο θύμα.

Θριάσιο: Δανείζεται προσωπικό για τη φροντίδα των εγκαυματιών

Στην «πρώτη γραμμή» είναι το «Θριάσιο» νοσοκομείο από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας, εξαιτίας και της Μονάδας Εγκαυμάτων που διαθέτει. Μόνο που εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό στο νοσηλευτικό ίδρυμα γίνονται «μπαλώματα» και δανεισμοί προσωπικού από άλλα τμήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εγκαυματίες.
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του «Θριασίου», Μανώλη Βαρδαβάκη, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Κέντρου Εγκαυμάτων βρίσκονταν μέχρι χθες το βράδυ εννέα εγκαυματίες. Πριν από την πυρκαγιά λειτουργούσαν μόλις δέκα κρεβάτια από τα 18, λόγω ελλείψεων. Ωστόσο, καθώς οι εγκαυματίες τα κάλυψαν σχεδόν όλα, χρειάστηκε να ανοίξουν κλίνες, οι οποίες για να εξυπηρετούνται μετακινείται καθημερινά προσωπικό από άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην καθολική του λειτουργία. Ενδεικτικό είναι ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου