Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΕΣ οι πολιτικές ηγεσίες κατ΄ομολογία ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ κατά του αποτελέσματος του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ του 2015…


«Πολλές υποσχέσεις μειώνουν την εμπιστοσύνη» έλεγε ο κορυφαίος Ρωμαίος ποιητής Οράτιος…
Η σημασία των λόγων του, αντανακλούν το πολιτικό γίγνεσθαι του τώρα. Η εμπιστοσύνη λένε είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά και δεν εξαγοράζεται. Θεμελιώνεται με τις πράξεις και όχι με τα λόγια. Δυστυχώς το αξίωμα αυτό δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν προ 5ετίας η εμπιστοσύνη που έδειξε για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση ο λαός καθώς και στα περισσότερα τότε κοινοβουλευτικά κόμματα, προδόθηκε!
Το ημερολόγιο της Ελλάδας έγραφε 5 Ιουλίου 2015. Ήταν η μέρα που οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, δίνοντας την εντολή με τη μορφή του δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Για πολλούς το σημαντικότερο δημοψήφισμα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος καθώς τα προηγούμενα αφορούσαν το πολίτευμα.
Δυστυχώς κανείς δεν ήξερε από τον λαό τη φαρσοκωμωδία που θα παιζόταν στις πλάτες του.
Το δημοψήφισμα του 2015 ένωσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, κατά της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος κατ’ εντολή ξένων δυνάμεων μετετράπη σε ΟΧΙ, γεγονός το οποίο “ομολογεί” σε συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης…

Το χρονικό
Αφορμή της πρότασης διεξαγωγής του “Δημοψηφίσματος” υπήρξε η αρχική αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις τις περιόδου εκείνης ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της.
Μεσάνυχτα 26ης προς 27 Ιουνίου 2015
Ώρα 00.36. Ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός της Ελλάδας σε ένα έκτακτο διάγγελμα ανακοινώνει ότι η χώρα πάει σε Δημοψήφισμα, το οποίο όρισε για τις 5 Ιουλίου. Το ερώτημα ήταν εάν πρέπει να γίνει ή όχι αποδεκτή η πρόταση των θεσμών της 25ης Ιουνίου.
Η ΝΔ υποστήριξε ότι το ερώτημα ουσιαστικά ήταν «Ναι» ή «Όχι» στο Ευρώ. Θέτοντας τοιουτοτρόπως ένα ψυχοκοινωνικό δίλλημα στον Ελληνικό λαό.
Το Ποτάμι σε όλη την τότε περίοδο τάχθηκε υπέρ του «Ναι» και αποδοχή της συμφωνίας.
Ο «ρόλος» των Δημοσκοπήσεων.
Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν το δημοψήφισμα, απέδειξαν ως είθισται, ότι αδυνατούν να κάνουν τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη απ’ τη σφυγμομέτρηση της πρόθεσης των ψηφοφόρων. Οι περισσότερες «αμερόληπτες» εταιρείες που τις διενεργούσαν, έδειχναν σαφή επικράτηση του «Ναι».
Πιο αναλυτικά…
Φαίνεται ότι χύθηκε πολύ μελάνι στον Τύπο προκειμένου να επέλθει η μεταστροφή της «κοινής γνώμης» στις επιταγές άλλων συμφερόντων παρά του Ελληνικού.
Υπέρ του «Ναι» στη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές μας, εφόσον η κυβέρνηση επέλεγε το δημοψήφισμα, τασσόταν η πλειονότητα της κοινής γνώμης, τουλάχιστον ως την ώρα που το αποφάσισε η κυβέρνηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα της Κυριακής» από τις 24 ως τις 26 Ιουνίου, δηλαδή από την Τετάρτη ως την Παρασκευή, το 47,2% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα ψηφίσει «Ναι» στη συμφωνία, ενώ ένα ποσοστό 33% δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει.
Εν συνεχεία…
Φράσεις όπως το μεγαλύτερο μέρος του/η κοινή γνώμη/ο ελληνικός λαός/η κατοχύρωση της ευρωπαϊκής θέσης της χώρας/η παραμονή στο ευρώ, ήταν τα κλειδιά που είχαν την τιμητική τους, όπου με δημοσιογραφική μαεστρία εντάσσονταν στα καθημερινά κείμενα και στις ειδησεογραφικές εκπομπές.
Το ερώτημα που ταλάνιζε το καλοκαίρι του 2015 ήταν:
Αν οι Έλληνες προτιμούν μια συμφωνία ή τη ρήξη με τους δανειστές!
Κ η απάντηση που οι ίδιοι δίναν μέσω των “εμπεριστατωμένων” δημοσκοπήσεων ήταν:
Οι Έλληνες απαντούν ότι προτιμούν τη συμφωνία σε ποσοστό 66%
Και οι δημοσκοπήσεις το “επιβεβαίωναν” με την απροκάλυπτη προπαγάνδα των ιδιωτικών ΜΜΕ υπέρ του ΝΑΙ:
1. MRB: Προηγείται η ψήφος υπέρ του ΝΑΙ

Η ψήφος υπέρ του ΝΑΙ προηγείται με βραχεία κεφαλή: 43,3% ΝΑΙ, 42,9% ΟΧΙ και 13,8% αδιευκρίνιστη ψήφος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. η έρευνα έγινε σε δείγμα 1325 ατόμων το διάστημα 2-3 Ιουλίου
2. GPO: Οριακή διαφορά μεταξύ ΝΑΙ και ΟΧΙ
Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ για το δημοψήφισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για το MEGA από την 1η έως την 3η Ιουλίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.453 ατόμων.
Οι πολίτες δηλώνουν πως θα ψηφίσουν σίγουρα ή προσανατολίζονται προς το ΝΑΙ σε ποσοστό 44,1%, ενώ σίγουρα ή μάλλον ΟΧΙ επιλέγει το 43,7%.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη σε ποσοστό 75,2%, ενώ το “όχι” επιλέγει το 23,5%.
3. ALCO: Διαφορά 0,6% υπέρ του «ναι»
Διαφορά 0,6% υπέρ του «ναι» δείχνει δημοσκόπηση της ALCO για το www.protothema.gr που έγινε το διάστημα από 1-3 Ιουλίου. Στην πρόθεση ψήφου, το 41,7% ψηφίζει «ναι», το 41,1% ψηφίζει «όχι», το 10,7% είναι αναποφάσιστοι, το 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει, το 2,4% δηλώνει λευκό.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Ελληνικού λαού ήρθε στις 5 Ιουλίου. Ήταν όμως ίδια με ότι μαρτυρούσαν τα δημοσιογραφικά και δημοσκοπικά ταμπλόιντ?
Η Ελλάδα ψηφίζει το δεύτερο σε σημαντικότητα «ΟΧΙ» σε ποσοστό 61,31%, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά!

Η Ευρώπη και οι «θεσμοί» όμως δε φαίνεται να είχαν την ίδια άποψη με την επιλογή του λαού στις κάλπες!

1. Ο Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «πολύ λυπηρό για το μέλλον της Ελλάδας»
2. Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν απογοητευτικό καθώς ο ελληνικός λαός δεν δέχτηκε να συμπορευτεί με την υπόλοιπη Ευρώπη.
3. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε λύπη για το αποτέλεσμα και κάλεσε την Αθήνα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με νέες προτάσεις.
4. Ο Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι ελπίζει η Αθήνα να επιστρέψει πιο συνετή στο τραπέζι των συνομιλιών.
5. Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι δεν πρέπει η Ισπανία να ακολουθήσει την πορεία της Ελλάδας.
Μπορεί η επικράτηση του «ΌΧΙ» να ήταν μεγάλη και εντυπωσιακή ακυρώνοντας όλα τα μεθοδευμένα προγνωστικά, αυτό όμως δεν εμπόδισε την Κυβέρνηση Τσίπρα να συμφωνήσει με τους Δανειστές τους όρους ενός τρίτου Μνημονιακού πακέτου το οποίο όμως είχε απορριφθεί εν τη πλειοψηφία του λαού.
Μόλις μία εβδομάδα μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει μια πολιτική «κωλοτούμπα» που θα ζήλευαν γνωστοί Ολυμπιονίκες της ενόργανης. Το περήφανο «ΌΧΙ» της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού μετατρέπεται σε ένα ονειδιστικό «ΝΑΙ». Στις 13 Ιουλίου του 2015 ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε με τους δυνάστες-δανειστές το 3ο Μνημόνιο!
Φτάνοντας στην Ομολογία!
Η αδυναμία και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την απρόβλεπτη εξέλιξη οδήγησε στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, στην χρεωκοπία των τραπεζών, στην επιβολή των «capital control» κυρίως όμως στην πολύπλευρη καταρράκωση του ελληνικού λαού.
«Απίστευτη» ομολογία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε ραδιοφωνική συνέντευξη του για το δημοψήφισμα του 2015. «Όλες οι ηγεσίες, είχαν καταρρεύσει και ψυχολογικά και πολιτικά»
Ένα χρόνο αργότερα στις 7 Ιουλίου 2016, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, αποκαλύπτει την εμπλοκή όλων των πολιτικών ηγεσιών και όχι μόνο της κυβέρνησης, στο ανελέητο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού. Οι αποκαλύψεις που θα ακουστούν παραπέμπουν σε εθνικό έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε με τις ευλογίες όλων των πολιτικών κομμάτων.
Αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης ομολογεί πως όλα τα κόμματα παρασύρθηκαν από τις δημοσκοπήσεις καθώς περίμεναν πως ο λαός θα ψήφιζε ΝΑΙ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Το εξωφρενικό είναι πως, ενώ και ο ίδιος αρχικά ήταν υπέρ της αποχής από το δημοψήφισμα, λόγω των δημοσκοπήσεων οι οποίες έδιναν μεγάλη διαφορά υπέρ του ΝΑΙ, αποφάσισαν όλοι να συμμετάσχουν.
Αναφέρει επίσης πως και ο ίδιος ο Τσίπρας παρασύρθηκε από τους δημοσκόπους, καθώς ήθελε το ΝΑΙ, το οποίο θα του προσέφερε το πολιτικό άλλοθι της άνευ όρων υποταγής.
Προσέξτε τι λέει ο κ. Μεϊμαράκης «Και πρέπει να σας πω ότι εκείνη την ημέρα, ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ, είχανε και ψυχολογικά, αν θέλετε, καταρρεύσει και πολιτικά». Δηλαδή, ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ, ήταν εκεί μέσα το βράδυ του δημοψηφίσματος, καθώς καιγόντουσαν για επίλυση της λάθος δημοσκοπικής εκτίμησης. Εκθέτει τα τεκταινόμενα μετά την παραίτηση του Σαμαρά, την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον ίδιο και το γεγονός πως τη δεδομένη χρονική στιγμή επιβαλλόταν η εύρεση λύσης από όλους μαζί, για τη μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ.
Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος έσπευσε να συνδράμει το πολιτικό σκηνικό καθώς επικοινωνούσε με εξωτερικούς αξιωματούχους και τους «θεσμικούς παράγοντες» της Ε.Ε. Για ποιο λόγο έπρεπε να συνομιλεί με εξωτερικούς παράγοντες τα εθνικά μας θέματα; Bεβαίως και ο κ. Μεϊμαράκης ‘συσκέφτηκε’ με «πολλούς ευρωπαϊκούς παράγοντες», οι οποίοι τον έπεισαν να αναλάβει εκείνη τη δύσκολη στιγμή.
Το χειρότερο από όλα είναι η ωμή και κυνική παραδοχή του, πως οι εξωχώριοι «παράγοντες», τον διαβεβαίωσαν πως θα προχωρούσαν σε σύσκεψη αρχηγών, με θέμα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Σε ελεύθερη μετάφραση, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για τη μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, “διατάχθηκε” από ξένα κέντρα. Όλες οι εγχώριες πολιτικές ηγεσίες σε απόλυτη εναρμόνιση με τους ‘εντολείς’ του, λειτούργησαν ενάντια στη βούληση και απόφαση των Ελλήνων.





Του Γιγουρτάκη Μιχαήλ και της Καστή Καλλιόπης
22Shares

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου