Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

«Τοξοβόλος»: Ο άριστος μαθητής, η μπεϊμπι σίτερ κι η φίλη- Το προφίλ των συλληθέντων

Με ένα τόξο στα χέρια και έχοντας μετατρέψει την τσάντα του σε φαρέτρα ο Γιάννης Μιχαηλίδης στοχεύει την βουλή κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης τον Φεβρουάριο του 2011.

Άλλοτε μαθητής πρότυπο με σπουδαίες επιδόσεις, ο γνωστός σήμερα ως τοξοβόλος του Συντάγματος, απασχολεί τις αρχές από το 2006. Έχει συλληφθεί 5 φορές, ενώ είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά αθωώθηκε.

Από τις 6 Ιουνίου, καταζητούνταν από τις αρχές καθώς είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Όταν εξαφανίστηκε ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Εξέτιε ποινή 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη τον Μάιο του 2011.

Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Τότε φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ είχαν χτυπήσει τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αφαιρώντας χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τις 180.000 ευρώ.

Μαζί με τον Μιχαηλίδη εντοπίστηκε και η συνεργός της Πόλα Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.

Η 28χρονη, εμφανιζόταν ως μπεϊμπι σίτερ του παιδιού της Ρούπα, και δήλωνε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2017 έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Ηλιούπολη.

Μετά τη λήξη του 18μηνού είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Στις 20 Ιουνίου του 2019, ένα 24ωρο πριν από την τελευταία μέρα της δίκης της, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου δεν έδωσε το παρόν στο ΑΤ Αγίου Δημητρίου όπως ήταν υποχρεωμένη, με τον πατέρα της να δηλώνει την εξαφάνιση της.  Έκτοτε οι αρχές την καταζητούσαν.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου καταδικάστηκε ερήμην σε 34 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στο σχέδιο απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της Συνομοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό καθώς και σε δύο ένοπλες ληστείες.

Η τρίτη συλληφθείσα είναι μια γυναίκα 26 χρόνων, που συνδεόταν με τον Μιχαηλίδη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οδηγούσε το τζιπ, και σύμφωνα με τις έως τώρα ήταν γνωστή στις αρχές από την δραστηριοποίηση της στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου