Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ξαναζωντάνεψαν μνήμες από την εκτέλεση των αθώων 140 κατοίκων της Λάκκας Σουλίου

NTALAMANI MNHMOSYNO
Την Κυριακή τελέσθηκε στο Νταλαμάνι Μελιανών Πρέβεζας το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 140 και πλέον  εκτελεσθέντων κατοίκων της Λάκκας Σουλίου από ένοπλες ομάδες κομμουνιστών- ανταρτών. Η δολοφονική πράξη έγινε τη νύχτα 24 προς 25 Ιανουαρίου του 1945, εορτή του Αγίου Γρηγορίου και μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν δέκα ιερείς, μια πρεσβυτέρα και ανήλικα παιδιά. Ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Ιωαννίνων Δημήτρης Παππάς, που είναι απόγονος θύματος, Απήγγειλε τραγούδια και ύμνους η  κ. Παρασκευή Ροδίου από τα ιδρυτικά μέλη της Νεολαίας των ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ
Ακολούθησε η κατάθεση δεκάδων στεφάνων από εκπροσώπους αρχών, φορέων και αντιστασιακών οργανώσεων. Την εκδήλωση διοργανώνει κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου ο   Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 11 π.μ. θα τελεσθεί μνημόσυνο  εκτελεσθέντων Αγωνιστών στον οικισμό Εκκλησιών του Δήμου Πρεβέζης  επί  της  δημοσίας  οδού Αρχαγγέλου - Μυρσίνης-Καναλλακίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου