Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Δυο 12χρονοι ανάμεσα στους δράστες που βεβήλωσαν νεκροταφείο και ξέθαψαν νεκρή γυναίκα!


Τέσσερις είναι οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία, που το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου έσπασαν και έκλεψαν 6 τάφους στο νεκροταφείο του Πλατέος στη Μεσσηνία.
Πρόκειται για έναν 21χρονο που συνελήφθη για κλοπές, έναν
16χρονονο και δυο 12χρονους που μάλιστα δε δίστασαν να ξεθάψουν μια γυναίκα, κίνηση που είχε σοκάρει την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και προσβολής μνήμης νεκρού σε Δημοτικό Κοιμητήριο, που είχε γίνει την 16.12.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, 21χρονου και τριών (3) ανηλίκων, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού.
Το μακάβριο σκηνικό αποκαλύφθηκε όταν ένας κάτοικος του χωριού πήγε στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στο μνήμα συγγενούς του. Τότε αντίκρισε την ανατριχιαστική εικόνα με την απίστευτη τυμβωρυχία και ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Χτύπησαν» και το εκκλησάκι
Εκτιμάται ότι είχαν πάει στο νεκροταφείο νωρίτερα, είχαν σπάσει έξι μνήματα, είχαν βγάλει ένα οστεοφυλάκιο και είχαν σκορπίσει τα οστά. Όμως το πιο νοσηρό τους «επίτευγμα» ήταν ότι είχαν ξεθάψει από έναν οικογενειακό τάφο τη σορό μιας γυναίκας σε προχωρημένη σήψη και την έβαλαν να κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα στο απέναντι μνήμα, στήνοντας ένα ανατριχιαστικό σκηνικό.

«Χτύπησαν» και στο εκκλησάκι του νεκροταφείου, όπου είχαν γυρίσει ανάποδα τις εικόνες, είχαν κάνει άνω κάτω την Αγία Τράπεζα και είχαν πετάξει στο δάπεδο το καντήλι. Και όλα αυτά χωρίς να αρπάξουν το παραμικρό, κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει τα κίνητρά τους. Ο δήμος κατέθεσε μήνυση και η Ασφάλεια Καλαμάτας διεξάγει έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις αναζητώντας τους ιερόσυλους.

Μέσα σε τρία τέταρτα
Το κοιμητήριο στο Πλατύ βρίσκεται έξω από το χωριό και, δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια δε λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός τη νύχτα. Ωστόσο, χθες το περιστατικό συνέβη μεσημέρι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου στις 2.00 κάτοικος της περιοχής επισκέφθηκε το κοιμητήριο και όλα ήταν εντάξει. Έπειτα από τρία τέταρτα έφτασε εκεί κοινοτικός σύμβουλος της περιοχής, προκειμένου να κανονίσει εργασίες καθαριότητας που έπρεπε να γίνουν εν όψει των εορτών. Μπαίνοντας βρέθηκε μπροστά σε μια εικόνα που δεν πίστευε ότι αντίκριζε. Από τον πρώτο τάφο στην είσοδο οι δράστες είχαν ξεθάψει τη σορό της γυναίκας και της είχαν αλλάξει θέση. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε άλλα 6 μνημεία, ενώ σε ένα από αυτά, που χρησιμοποιούνταν ως οστεοφυλάκιο, οι φθορές είχαν φτάσει μέχρι τα οστά που φυλάσσονταν. Επίσης, οι δράστες είχαν μπει στην εκκλησία και είχαν πετάξει μια εικόνα στο έδαφος, ενώ είχαν μετακινήσει βίαια το μανουάλι και είχαν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα.

Πηγή: eleftheriaonline.grwww.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου