Μια τυπική και ουδέτερη ανακοίνωση εξέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας , την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που στοίχισε τη ζωή σε 353.000 ποντίους.
«Χάθηκαν», είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η ΠτΔ για τις 353.000 ψυχές Ελλήνων Ποντίων, μόνο που δεν χάθηκαν , όπως είχε πει και για την ελληνική σημαία κάποτε ο Πάγκαλος. ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ  και ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ κυρία Πρόεδρε από τους αιμοσταγείς Νεότουρκους. Πουθενά στην ανακοίνωση της κ. Σακελλαροπούλου λέξεις όπως Σφαγή,Δολοφονία, Έγκλημα,Ξεριζωμός, εθνοκάθαρση, Τουρκία, Κεμάλ.

Ποίοι το έπραξαν κυρία Πρόεδρε δεν έχουν όνομα; Γιατί δεν αναφέρεται η λέξη Τουρκία;Είναι πρωτοφανές η Ελληνική Δημοκρατία να μην τολμά να προφέρει την λέξη Τουρκία και να υπεκφεύγει με γενικολογίες άχρωμες και άοσμες.
«Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία αυτή», αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να μην αναγνωρίσουμε την σφαγή και τον ξεριζωμό; Αναφέρεστε σαν να είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός , κάπου κάποτε που αναγνωρίστηκε από κάποιες χώρες. Ούτε αναφορά για παγκόσμια αναγνώριση….
Δεν γράφεται έκθεση ιδεών αλλά εκδίδεται μια ανακοίνωση σε μια μεγαλειώδη ημέρα μνήμης του Ελληνισμού που θα πρέπει να απηχήσει τις καρδιές και τα πιστεύω εκατομμυρίων Ελλήνων και ομογενών. Η πολιτική της άμβλυνσης και της απάλειψης μονομερώς  της ιστορικής αλήθειας δεν επιφέρει αυτό που στην κατακλείδα της δήλωσης σας αναφέρεται – η ανάληψη της ευθύνης για ειδεχθείς πράξεις του παρελθόντος και η ειλικρινής μεταμέλεια αποτελούν δείγμα γενναιότητας και ευθύνης ηγετών- αλλά αποθρασύνει τους εγκληματίες σε νέα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού και την Ανθρωπότητας. Απόδειξη η συνεχιζόμενη πολιτική των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.
Πάλι καλά που δεν γράψατε ότι χάθηκαν στο συνωστισμό της Σμύρνης. Θλιβερή ανακοίνωση, σαν να βγάζατε μια τυπική ανακοίνωση για την Γενοκτονία των Ινδιάνων ή των Κογκολέζων.