Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ομολογία Παπαγγελόπουλου για απαίτηση χρημάτων από Μιωνή - «Καρφιά» για τον ρόλο του Νίκου Παππά

Την απαίτηση χρημάτων από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την δίωρη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του για την υπόθεση Νovartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ωστόσο, δεν ομολόγησε μόνο την απαίτηση χρημάτων από τον Μιωνή, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του κ. Γιάννη Φιλιππάκη, παρουσία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Νίκου Παππά, αλλά επεφύλαξε και δηλητηριώδη βέλη εναντίον του.

Ειδικότερα, από την ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου δεν έλειψαν και οι αιχμές  για τον ρόλο του Νίκου Παππά. Μάλιστα, επιχειρώντας να απαντήσει για τους λόγους που το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να είχε μετατραπεί σε χώρο διευθέτησης δικαστικών μαχών «έδειξε» προς τον κ. Νίκο Παππά.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η συνάντηση οργανώθηκε από τον τότε υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Πρόσθεσε ότι ο κ. Παππάς του εκμυστηρεύτηκε πως υπήρξε παρέμβαση από τον πρέσβη του Ισραήλ προκειμένου να δεχθούν τον κ. Μιωνή ενώ αποκάλυψε πως όταν ο ίδιος επιχείρησε να αποχωρήσει από την συνάντηση εκνευρισμένος από όσα υποστήριζε ο κ. Μιωνής, «ο Νίκος Παππάς μου έκανε στα κρυφά, νοήματα για να δείξω υπομονή και να παραμείνω».

 Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός επιχειρηματίας κατήγγειλε στην προανακριτική πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να διευθετήσει με ευνοϊκό τρόπο μια σειρά από δικαστικές έρευνες και ιδιωτικές αντιδικίες που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία».

 Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε: «στην μήνυσή του ο κ. Μιωνής αναφέρει πως κατά τη συζήτηση εγώ παρενέβην και του είπα να υπάρχει αναφορά στη συμφωνία που θα λέει: “και τον εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα και που έχει δημιουργήσει”. Την εύλογη απορία μου επιχειρεί να την εμφανίσει ως εκβιασμό. Ο κ. Μιωνής αναφέρθηκε στα δικά του δικαστικά έξοδα και εγώ εύλογα του απάντησα: “εντάξει, τα δικά σου έξοδα. Με τα έξοδα του άλλου όμως τι θα γίνει;”».

 Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες της κυρίας Γεωργίας Τσατάνη η οποία στην προανακριτική αποκάλυψε ότι την απείλησε πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα αν δεν επιστρέψει τον φάκελο της υπόθεσης Βγενόπουλου.

 Ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε αρχικά να πλήξει την αξιοπιστία την εισαγγελέα λέγοντας ότι ο σύζυγός της και τα παιδιά της είναι στελέχη της ΝΔ και στην συνέχεια υποστήριξε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία αποτελούσε «ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών» και όχι απειλή.

 Πιο αναλυτικά, για την συνάντηση με τον Σ. Μιωνή στο γραφείο του Ν. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε: “Τον συνάντησα στο γραφείο του κ. Παππά. Η συνάντηση έγινε με επιμονή του κ. Μιωνή και παρενέβη ο πρέσβης του Ισραήλ. Αιφνιδιάστηκα. Ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και έτσι δέχθηκα να τον συναντήσω. Εγώ την συνάντηση την είχα ξεχάσει” και πρόσθεσε “Ζήτησα απο τον κ. Παππά να μου υπενθυμίσει το περιεχόμενο της συζήτησης. Η συνάντηση κράτησε περίπου 30 λεπτά. Όταν εγώ έφτασα ο κ. Μιωνής ήταν εκεί. Δεν ξέρω τι συζητούσαν μέχρι να φτάσω”.

 Σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης ειπε: “ο κ. Μιωνής με έντονο ύφος ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις γιατί υποστήριζε πως οι δικαστές ήταν αντισημίτες.

 Επίσης κατηγόρησε τον κ. Βορίδη. Ο κ. Παππάς που είχε καλύτερη σχέση μαζί του προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Μάταια. Εγω ελάχιστα συμμετείχα. Οι παράλογοι ισχυρισμοί του για αντισημίτες δικαστές και ναζιστές βουλευτές της ΝΔ και εκδότες με οδήγησαν να αποχωρήσω. Αλλά ο Ν. Παππάς με κρυφά νοήματα μου έλεγε να κάνω υπομονή. Και εγώ με κρυφά νοήματα του έλεγα ότι έλεγε παραλογισμούς. Επειδή εγώ και ο Παππας δεν υιοθετούσαμε τα περι αντισημιτών και επειδή αρνηθήκαμε να παρέμβουμε στην Δικαιοσύνη ο κ. Μιωνής αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση φωνάζοντας “Δεν ξέρετε τι Εβραίος είμαι εγώ. Με τι Εβραίο τα βάζετε” Την ίδια ημέρα όμως ο κ. Μιωνής επέστρεψε και παρέδωσε το σημείωμά του με τους όρους της συμφωνίας. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία Μιωνή για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση στις υποθέσεις του. Και παρά την άρνησή μας επέστρεψε για να υποβάλει σημείωμα με τα παράλογα αιτήματά του”.

 Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως στο παρελθόν ο κ. Μιωνής είχε υποβάλλει και άλλη μήνυση κατά του εκδότη Φιλιππάκη, υποστηρίζοντας ωστόσο εκείνη την περίοδο πως ο “αρχηγός εκείνης της ομάδας ήταν ο Μ. Βορίδης”.

 Πέραν αυτών, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως οι εναντίον του επώνυμες καταγγελίες από πέντε ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς στηρίζονται σε ψεύδη. Πρόσθεσε πως έχει τα στοιχεία για να καταρρίψει το εις βάρος του κατηγορητήριο αλλά δεν μπορεί να τα παρουσιάσει γιατί δεν του φτάνει ο χρόνος της συνεδρίασης.

 “Στόχος των εμπαθών κατηγόρων μου δεν είναι μόνο η δική μου δίωξη. Υπήρχαν άλλοι δύο στόχοι:

 - Να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Δεν τόλμησαν, δείλιασαν να τον εντάξουν στην έρευνα.

 - να επιβιώσουν κάποιοι γνωστοί φαύλοι πολιτικοί” είπε σε άλλο σημείο της ομιλία του υποστηρίζοντας ότι για να στηθούν οι εναντίον του κατηγορίες επιστρατεύτηκαν “επίορκοι εισαγγελείς”.

 Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως πολλές από τις καταθέσεις που έλαβε η προανακριτική και οι οποίες περιγράφουν εκβιασμούς και απειλές από το σύστημα Ρασπούτιν, ελήφθησαν παράνομα και αντισυνταγματικά και πως “εγείρουν λόγους ακυρότητας της διαδικασίας”.

 “Αχ...Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί αφάνταστα” ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει “έχουν ειπωθεί τόσα πολλά ψέματα από τους Τσατάνη, Αθανασίου και Μιωνή. Δεν έχω τώρα τον χρόνο για να τα παραθέσω. Στην επιτροπή θα έχω την δυνατότητα να αναφερθώ με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στα έργα και τις ημέρες εχθρών και φίλων”.

 Με ακριτομυθίες, υπαινιγμούς και δήθεν πικάντικες φήμες επιχείρησε να πλήξει και την αξιοπιστία του πρώην εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

 Μεταξύ άλλων είπε: “Ο Αθανασίου μου είπε ότι έχει πληροφορίες για κρυφό λογαριασμό του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου και με ρώτησε κουτοπόνηρα αν με ενδιαφέρει και αν αυτό θα βοηθούσε στην ανανέωση της θητείας του. Του απάντησα ότι η εμμονή του για ανανέωση της θητείας είναι παρεξηγήσιμη. Δεν παρέλειψα να του πω ότι με τον Παπαχρήστο έχω καλή σχέση και να κάνει την δουλειά του χωρίς να τον αδικήσει” και πρόσθεσε “θα μιλήσω και για τις διαρροές που έκανε για την υπόθεση Siemens για να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη. Βέβαια στόχος ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που διεκδικούσε τότε την ηγεσία. Τα βόλια όμως πήραν και τον σημερινό πρωθυπουργό. Υπήρξε τότε οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα αποκαλύψω πως σταμάτησαν οι διαρροές. Εϊχε πει τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Πρέπει να να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος”. Θα έχω χρόνο να τα αποκαλύψω . Και στο ειδικό δικαστήριο αν πάω θα έχω περισσότερο χρόνο και εκεί οι διαδικασίες θα είναι αδιάβλητες”.

 Για την Ελένη Ράικου ανέφερε ότι “έχει λερωμένη την φωλιά της” και επικαλέστηκε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο σύζυγός της, στρατιωτικός ιατρός συμμετείχε σε έρευνες λαμβάνοντας εμβάσματα περίπου 4 χιλ ευρώ από την Novartis.

 “Στην εξέλιξη της ιστορίας θα δούμε ποιοι είναι οι θύτες και ποιοι τα θύματα. Ποίοι είναι οι συμμορίτες” είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου