Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Κομμένο Άρτας: Η κτηνωδία των ναζί, η Θεία Δίκη και η ιστορική απόφαση της Νυρεμβέργης

Η σφαγή κατα αμάχων, εγκύων, ακόμα και βρεφών που διέπραξαν οι ναζί στο μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας, έχει καταγραφεί ως μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες στην παγκόσμια ιστορία. Την αιματοβαμμένη από τους ναζί και τους Τσάμηδες Ήπειρο όμως και ειδικά το Κομμένο, κάποιοι θέλουν να «λησμονήσουν»...
Ενδεικτική η φετεινή αφωνία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την μαύρη επέτειο με τα ισχυρά μηνύματα που όμως δεν αποτελούν μόνο φόρο τιμής στους μάρτυρες του έθνους, αλλά δίνουν και το εφαλτήριο ούτως ώστε η Ελλάδα να ζητήσει και να απαιτήσει την ιστορική δικαίωση από τους Γερμανούς.
Αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα της ιστορικής παρέμβασης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που το 2017 όχι μόνον ανέδειξε τις άγνωστες πτυχές της θηριωδίας και την θεία Δίκη που ακολούθησε, αλλά έκανε και αναφορά στην απόφαση του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης που μπορείς σήμερα πλέον να εφαρμοστεί προκειμένου η Ελλάδα να διεκδικήσει τις κατοχικές αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου