Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ , Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ .1890 - 13 Μαίου 1982. ΦΑΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ !!!!

 


40 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το θάνατο (13/5/1982) της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της θρυλικής Κυράς της Ρω, η οποία επί σειρά ετών «φύλαγε Θερμοπύλες», υψώνοντας καθημερινά και αδιαλείπτως την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ρω, στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Χώρας μας και της Ευρώπης.
"Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες..." .........« Δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο!…»
Η Ηρωική Κυρά της Ρωμιοσύνης ύψωνε στο νησί καθημερινά την Eλληνική Σημαία, πιστή σε ένα καθήκον που σήκωσε μονάχη της για 40 χρόνια. Ήταν μια γυναίκα απλή, ταπεινή… μια αγωνίστρια της ζωής.
Η ΜΑΝΑ , Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ , ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΤΙΦΗ, ΑΦΗΣΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟΗ........ ΕΤΑΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΤΗ ΡΩ........
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ.........ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.......
ΦΑΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ !!!!!!! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ !!!!!!
Ο ΑΔΟΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ,ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ ,ΔΕΝ ΠΟΣΟΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ , ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘOΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» , ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΑΡΙΣΤΟΙ» ΝΑ «ΑΦΗΓΗΘΟΥΝ» ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου