Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΟΤΑΝ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΧΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...

 
 
 
Ο ίδιος ο Στάλιν αποποιήθηκε της επιρροής του στην Ελλάδα με ένα 10% (ποσοστό που πάντα πλησίαζε το ΚΚΕ με τους σκληροπυρηνικούς του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ - τυχαίο;) ενώ κατά 90% παραχωρήθηκε στην σφαίρα επιρροής της Αγγλίας.
Και αυτή η συμφωνία επαναβεβαιώθηκε και μετά στην Γιάλτα, όπου επικυρώθηκε οριστικά η εκχώρηση της Ελλάδος στη Δύση. Παραθέτω χαρακτηριστικά έναν διάλογο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ιστορία του Νεοελληνικού κράτους» του σταλινικού Ραφαηλίδη για να αντιληφθούμε το πόσο απελευθερωτές και δημοκράτες ήταν αυτοί που κέρδισαν τον πόλεμο:
«Ο Στάλιν λέει στους άλλους ευγενικότατα: "Θα ήθελα να ρωτήσω τι συμβαίνει στην Ελλάδα (εννοώντας τα Δεκεμβριανά)." Και διευκρινίζει αμέσως: "Δεν έχω καμιά πρόθεση να κρίνω τους Βρετανούς, ρωτάω απλώς για να πληροφορηθώ". Ο Τσόρτσιλ του λέει τότε "πως ελπίζει πως γρήγορα να έρθει η ειρήνη στην Ελλάδα". Και προσθέτει φιλόφρονα πως "η βρετανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα υποχρεωμένη στον στρατάρχη Στάλιν που δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές υποθέσεις". Ο Στάλιν ξαναλέει για να μη μείνουν αμφιβολίες, "πως ούτε να κρίνει τους Άγγλους θέλει, ούτε να παρέμβει στην Ελλάδα". Την άλλη μέρα, ο Τσόρτσιλ λέει στον Στάλιν "να στείλει παρατηρητές στην Ελλάδα" και ο Στάλιν του απαντά πως "δεν χρειάζεται, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη βρετανική πολιτική στην Ελλάδα".
Ο παραπάνω συγκλονιστικός διάλογος δεν είναι φανταστικός, είναι καταχωρημένος στα πραχτικά της διάσκεψης της Γιάλτας, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αμερικανοί το 1955».
ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟ... ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΟΥΣ...
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ Α.Κ.Ε.Λ. ;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου