Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές: Η άγνωστη ευρωβουλευτής Γαλατώ, η Ελληνική Λύση και τα μυστήρια του Έβρου

galato_alexandraki_new_xr Η καταγγελία για «φυτευτές υποψηφιότητες-φαντάσματα από πρώην στέλεχος του κόμματος

Είκοσι υποψήφιοι με γνωστά βιογραφικά, φωτογραφίες, δημόσια παρουσία, που βγήκαν στο κυνήγι του σταυρού, έδωσαν συνεντεύξεις, έσφιξαν χέρια, κατάφεραν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Υπάρχει ωστόσο μία υποψήφια που εξελέγη, λαμβάνοντας μάλιστα πάνω από 51.000 σταυρούς χωρίς να κάνει απολύτως… τίποτα. Δεν χρειάστηκε να πει ότι ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο ούτε στις γειτόνισσές της.

Η 21η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η κυρία Γαλατώ Αλεξανδράκη που εξελέγη πίσω από τον Μανώλη Φράγκο με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, παραμένει απολύτως άγνωστη. Κι όμως, η υποψηφιότητά της για την ευρωβουλή που στέφθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία δεν ήταν η πρώτη της. Στις εθνικές εκλογές του 2023, η 76χρονη κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, ήταν υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα, όπως λέγεται, χωρίς καν να μετακινηθεί προς την εκλογική της περιφέρεια, στην κάλπη του Μαϊου κατάφερε να πλασαριστεί τρίτη, λαμβάνοντας 2.251 σταυρούς. Ένα μήνα αργότερα, οι ψηφοφόροι της Ανατολικής Αττικής είχαν μάλλον… απογοητευτεί, αφού την κατέταξαν στη 13η θέση της λίστας των υποψηφίων του κόμματος Βελόπουλου.

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα στον Έβρο, πατρίδα της νεοεκλεγείσας ευρωβουλευτού το ερώτημα είναι ένα: Ποια είναι. Όσοι ζουν κοντά στη γειτονιά όπου διατηρεί κρεοπωλείο μαζί με τον γιο της τη βλέπουν κάποιες φορές- αν και ορισμένοι υποστήριζαν χθες ότι μπορεί πλέον να μη ζει καν στην Αλεξανδρούπολη. Η μόνη διαθέσιμη φωτογραφία της, άλλωστε, είναι βγαλμένη μέσα στο κατάστημα και δημοσιεύθηκε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Έβρου, κατόπιν εκλογής.

Από τους πρώτους που ερωτήθηκαν σχετικά με την κυρία Γαλατώ Αλεξανδράκη ήταν ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, ο κ.Πάρης Παπαδάκης. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ήταν κατηγορηματικός. Ούτε είδε, ούτε ξέρει την κυρία Γαλατώ και εκείνος, αν και συνόδευσε σε προεκλογικές «βόλτες» έξι υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης, η κυρία Γαλατώ, με το προνόμιο το επώνυμό της να αρχίζει από «Α» και να είναι πρώτη στην ευρωλίστα, δεν ζήτησε τη βοήθειά του.

Το protothema.gr επικοινώνησε με πρόσωπα της δημόσιας ζωής στον Έβρο αναζητώντας πληροφορίες για την ευρωβουλευτή μυστήριο. Σύμφωνα με όσα ήταν σε θέση να γνωρίζουν, η κυρία Αλεξανδράκη είναι 76 ετών, έχει τελειώσει το δημοτικό σχολείο στο Κουφόβουνο, απ’ όπου έφυγε για την Αλεξανδρούπολη, μαζί με τον γιο της, όταν ένα δυστύχημα στοίχισε τη ζωή του συζύγου της. Κατά τις ίδιες πηγές, η εμπλοκή της κυρίας Γαλατώς με την πολιτική και την Ελληνική Λύση προέκυψε μέσω συγγενικού προσώπου, που φέρεται να είναι πολύ κοντά στο κόμμα, στη Θεσσαλονίκη. Το Κουφόβουνο, μάλιστα, είναι το τρίτο χωριό στη σειρά, στην περιοχή του Διδυμοτείχου από το οποίο έλκει την καταγωγή της υποψήφια ευρωβουλευτής: Από την κοντινή Κυανή κατάγεται η κυρία Κρυσταλλία Αρμενάκη, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, που βεβαίως επισκέφθηκε κατά την προεκλογική περίοδο τον Έβρο, λαμβάνοντας μάλιστα από τους συμπατριώτες της στο νομό 5.659 σταυρούς. Από τα κοντινά Βρυσικά κατάγεται η μητέρα της νεοεκλεγείσας ευρωβουλευτού Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία βεβαίως και το θύμισε στους ακρίτες του Έβρου, λαμβάνοντας από εκείνους 2.106 ψήφους. Η κυρία Αλεξανδράκη, αν και εβρίτισσα, έλαβε μόλις 1.112 από τους 51.330 ψήφους που τη στέλνουν στο ευρωκοινοβούλιο από τους συμπατριώτες της. Για παράδειγμα, στην Α΄Αθήνας πήρε 1.509 σταυρούς, στην παλιά της περιφέρεια την Ανατολική Αττική 2.279, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης (που ήρθε τέταρτη) 3.357 σταυρούς.

Ο Έβρος, ωστόσο, κρύβει κι άλλα μυστήρια σε σχέση με το κόμμα του κ.Βελόπουλου, όπως «φυτευτές υποψηφιότητες-φαντάσματα». Τα είχε περιγράψει στα τέλη του Μαϊου ο κ.Μαργαρίτης Κίρκος, στέλεχος επί χρόνια της Ελληνικής Λύσης και μέχρι την παραίτηση και αποχώρησή του από το κόμμα, τομεάρχης Ναυτιλίας. Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ.Κίρκος, περιέγραφε μεθόδευση προκειμένου να εκλεγεί στον Έβρο ο νυν βουλευτής του κόμματος Πάρης Παπαδάκης. «Φυσικά και κατάλαβα τη μεθόδευση που κάνατε μαζί με το στενό σας επιτελείο στο νομό Έβρου, προκειμένου να ευνοηθεί η καιροσκοπική, ιδιοτελής υποψηφιότητα του χθεσινού στο κόμμα Παράσχου Παπαδάκη» υποστήριζε ο κ.Κίρκος και συνέχιζε στη γεμάτη αιχμές επιστολή παραίτησής του, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο: «Αρχικά με τον ανεξήγητο και με αστείες δικαιολογίες αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο του Ηλία Ηλιακόπουλου και στη συνέχεια με δύο «φυτευτές» υποψηφιότητες- φαντάσματα, της κ.Γιανναράκου από τον Πειραιά και του κ.Σκαρλάτου εκ Θεσσαλονίκης. Δύο συνυποψηφίων, που δεν τους είδαμε ποτέ στο νομό ούτε εμείς, και δεν πάτησαν το πόδι τους, ακόμη κι όταν μας επισκεφθήκατε εσείς, ο πρόεδρος του κόμματος». Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ.Κίρκος έγραφε στις 28 Μαϊου: «Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, υπήρξε όργιο μεθοδευμένης πριμοδότησης του νυν βουλευτή κ.Παπαδάκη, με «σημαδεμένα» ψηφοδέλτια τα οποία είχαν όλα τον δεύτερο σταυρό στην υποψήφια- φάντασμα κ.Γιανναράκου. Την οποία κανείς δεν είδε, αλλά πήρε στη συγκεκριμένη περιοχή και γενέτειρά μου, περισσότερες ψήφους τόσο από εμένα, όσο και από τον επί χρόνια συναγωνιστή και στήριγμα, όπως κι εγώ, της Ελληνικής Λύσης, Γιάννη Δερμετζόγλου». Ο κ.Κίρκος, όμως, άφησε αιχμές για οικογενειοκρατία για τον επανεκλεγέντα ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μανώλη Φράγκο (Φραγκούλη) (τον οποίο πολλοί συγχέουν με τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο ώστε εκείνος να επαναλάβει χθες ότι δεν έχουν καμία σχέση και φυσικά δεν είναι ο στρατηγός που επανεξελέγη). «Δεν γίνεται ο πρόεδρός μας να καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και την ίδια στιγμή να μεθοδεύεται ξεκάθαρα στις ευρωεκλογές η επανεκλογή του νυν ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου, επειδή είναι γαμπρός της αντιπροέδρου του κόμματος κ.Κρητικού. Γιατί μόνο αυτός στον Έβρο «απόλαυσε» τη συνοδεία του βουλευτή κ.Παπαδάκη, όταν άλλοι υποψήφιοι μου τηλεφωνούν, εκφράζοντας παράπονα ότι ήρθαν μόνοι τους και ζητούσαν τη βοήθειά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου