Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

 Ο θάνατος τού Μεγάλου Αλεξάνδρου τάραξε την οικουμένη και όλα τά συμβάντα είναι γνωστά και χιλιοειπωμενα.
Εγώ θα αναφέρω τους εχθρούς του που είχαν το κίνητρο να τον δολοφονήσουν .
Πρώτοι οι Χαλδαίοι που είχαν καταχρασθει τα χρήματα που είχε αφήσει ο Αλέξανδρος για την επισκευή τού τεράστιου Ναού τού Θεού Βηλου ,που κατά τον Στράβωνα αποτελούσε ένα από τα επτά θαύματα του Κόσμου.
Δεύτερος οΑπολλοδωρος ο Αμφιπολιτης, στρατηγός του Αλέξανδρου και φρούραρχος της Βαβυλώνος, πού είχε κάνει
πολλές ατασθαλίες και ήξερε ότι ο Αλέξανδρος θα τον τιμωρούσε σκληρά .
Τρίτος ο Κάσσανδρος που είχε έλθει από την Μακεδονία για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που αφορούσαν τον Πατέρα του Αντίπατρο , από την ίδια την Ολυμπιάδα αλλά κι από άλλους δεδηλωμένος εχθρούς του Η συνάντηση υπήρξε θυελλώδης και ο Αλέξανδρος τρομοκράτησε τον Κάσσανδρο κάνοντας τον εχθρό του. Τέταρτος ο Ιόλας τον οποίον ο Αλέξανδρος τον είχε προσβάλλει πολλές φορές για τις ερωτικές του ιδιαιτερότητες... και οι παραχαράκτες της αληθινής ιστορίας μας παρουσιάζουν τον Αλέξανδρο ως κιναιδο , όταν ο ίδιος ήταν εναντίον των αφυσικων σχέσεων.
Ο Μήδος ήταν εραστής τού Ιόλα.
Μην ξεχνάμε ότι στο συμπόσιο
του Μηδου ο Αλέξανδρος αισθάνθηκε οξύ πόνο και απεχώρησε σε κακή κατάσταση .
Οι τελευταίες δέκα μέρες της ζωής του Αλέξανδρου ήσαν επώδυνες και στο τέλος ο θάνατος επήλθε όπως είναι η μοίρα όλων των ανθρώπων και ας τον θεωρούσαν γιό Θεού .
Στις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ μια πολύ ζεστή μέρα στην Βαβυλώνα ο Αλέξανδρος ενώθηκε με τον Άμμωνα αφήνοντας πίσω του έναν θρύλο που μέχρι σήμερα μας συγκινεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου