Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι πολιτικάντηδες μας λένε: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"!

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Του πρωκτού τα εννιάμερα.
Είστε και παρά είστε γιατί χρόνια και χρόνια συντρώτε, συμψηφίζετε, "συναγωνίζεστε" και συναγελάζεσθε μαζί.
Μαζί αθωώνετε. Μαζί τα παραγράφετε αλλά πριν απ' όλα και πάνω απ' όλα ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ και ΣΙΩΠΑΤΕ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΖΑΔΟΡΟ.
Να, όμως, τι σημαίνει σιωπή, κατά τον Γάλλο νομπελίστα συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ (κι αυτός έφυγε νωρίς): "Σωπαίνοντας αφήνεις να πιστεύουν ότι δεν έχεις ούτε κρίση ούτε επιθυμία για τίποτα…" (βλ. "Ο επαναστατημένος άνθρωπος", Αθήνα, 1971, σελ. 28).
Μούγκα, λοιπόν, στη στρούγκα και κάθε λογής συγκαλύψεις.
Στο λεξικό υπάρχουν και τα ρήματα "καταγγέλλω" και "φεύγω". Είστε λοιπόν, "δυο σταγόνες νερό από την ίδια βρύση", από την οποία ρέει το πολιτικό έιτζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου