Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Έργο Έλληνα γλύπτη στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγο


Το έργο οι "οι δρομείς" του Ηπειρώτη γλύπτη και εικαστικού Θεόδωρου Παπαγιάννη τοποθετήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σικάγο «O’ Hare». Η δημιουργία αυτή έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα γύρω από την μετανάστευση των λαών. Το γλυπτό με ύψος περίπου 23 μέτρα και πλάτος 5,5 μέτρα, τοποθετήθηκε στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου του Σικάγο, κάτω από την πινακίδα «Καλωσήρθατε στο Σικάγο». Ουσιαστικά πρόκειται για δύο κατασκευές, η πρώτη που τοποθετήθηκε στον εξωτερικό χώρο και μια μικρότερης κλίμακας που τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του αεροδρομίου. Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε: "Η τοποθέτηση του γλυπτού στο αεροδρόμιο του Σικάγο, που η επισκεψιμότητά του αγγίζει τους 300.000.000 ταξιδιώτες ετησίως, αποτελεί σίγουρα μια προσωπική δικαίωση. Όμως, παράλληλα αποτελεί και μια εθνική ικανοποίηση στους δύσκολους καιρούς, που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Έχουμε πάθει κατάθλιψη σε αυτή την χώρα. Είναι ένα θετικό πράγμα, αυτό που έγινε".

http://www.katoci.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου