Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ο Πασοκικός συνδικαλισμός στα χνάρια της Μαφίας

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

"Εξαφανίστηκαν πειστήρια για τη ΓΕΝΟΠ - Κατά τον έλεγχο που διενεργούσαν στη ΔΕΗ συνεργάτες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης" (Εφημερίδες της 12ης Απριλίου)

Χρόνια και χρόνια ο γράφων επισημαίνει και αναδεικνύει τη σαπίλα του "Τρίτου βάθρου της δημοκρατίας", όπως χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ το συνδικαλισμό στο διαβόητο "Συμβόλαιο με το λαό", τον Οκτώβρη του 1981.
Τα δύο άλλα "βάθρα της δημοκρατίας" κατά το "συμβόλαιο" ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση και η Βουλή!
Η πρώτη διεκδικεί το Νόμπελ της διαφθοράς -αφελή Πάνο που διέθεσες χρόνια και χρόνια να την καταστήσεις ουσιώδη θεσμό του δημόσιου βίου των Ελλήνων- και η δεύτερη αποκλήθηκε από κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της μεν Νέας Δημοκρατίας  ως "οπερέτα", από δε του ΠΑΣΟΚ ως "δημόσιο πτυελοδοχείο".
Ελλάδα και Έλληνες "βουτηγμένοι στα σκατά".
Όσο για τους… αγωνιστές του Πασοκικού συνδικαλισμού και την απόλυτη παρακμή του παραπέμπω στο έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα", εκδ. "Ergo", Αθήνα 2002, σελ. 211 επ. όπου το κεφάλαιο: "Η κομματικοποιημένη δημόσια διοίκηση", η οποία προφανέστατα αναφέρεται και στους… γαλάζιους κοπρίτες!).
Μια πρόστυχη δημοκρατία με πρόστυχα παιχνίδια σε βάρος των ανέργων Ελλήνων, την οποία καυτηρίαζα τότε γράφοντας και τα εξής: "Ξανά, λοιπόν, και ξανά το δικαίωμα στην εργασία μπαίνει στο χρηματιστήριο των κομματικών συμφερόντων και για πολλοστή φορά ο άνεργος νέος γίνεται ψηφοθηρικό εμπόρευμα από τους προστάτες των κομματικών  ψηφοφόρων" (βλ. ό.π. σελ. 219).
Μάταια η αγωνία του γράφοντος για το που πήγαινε η Ελλάδα. Οι πάντες ενδιαφέρονταν για το ατομικό τους  συμφέρον, την κάθε λογής καριέρα τους και τα κόμματα μόνο για τα κουκιά τους.
Οι άθλιοι των Αθηνών επί το έργον!
Κατεδαφίστε, αρπάξτε, ψηφίστε και δοξάστε τους μιζαδόρους και τους κλέφτες.
Όποιοι διαφωνούν, να ανοίξουμε τους λογαριασμούς ή να κάνουμε ορρό της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου