Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κυνική ομολογία του Αντιπροέδρου

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου
Μιλώντας ο Θ. Πάγκαλος στο Mega το πρωί της 21ης Μαρτίου, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας είπε με όλο το "μεγαλείο" της μέγιστης πολιτικής απάτης: "ποια ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικα;"
Πάγκαλος και δημοσιογράφοι συμφώνησαν λέγοντας Καμμία! Έτσι, αντιμετωπίσθηκε ο ίδιος και αθώωσε και τον Τζέφρη που μας είπε προεκλογικά ότι "Υπάρχουν λεφτά".
Έτσι, απλά και ωραία η πολιτική απάτη ερμηνεύτηκε ως ένα κατά συνθήκη ψεύδος!
Λίγη Ιστορία από την Αθηναϊκή Δημοκρατία, στην οποία εφαρμοζόταν το περίφημο "Αδίκημα της εξαπάτησης του λαού", σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε σε θάνατο ο θρυλικός στρατηγός της μάχης του Μαραθώνος Μιλτιάδης, γιατί: "Υποσχέθηκε στους Αθηναίους ότι θα τους κάνει πλούσιους αν του έδιναν να ναυμαχήσει στην Πάρο".
Ο Μιλτιάδης ναυμάχησε, τραυματίσθηκε αλλά δεν νίκησε. Η Εκκλησία του Δήμου τον καταδίκασε σε θάνατο και κλείστηκε στη φυλακή αν και τραυματισμένος.
Ταυτόχρονα του επιβλήθηκε και ένα τεράστιο πρόστιμο, το οποίο πλήρωσε ο γιος του Κίμων.
Τελικά, πέθανε στη φυλακή αυτός ο ιστορικός θρύλος της μάχης του Μαραθώνος. (Για το ιστορικό αυτό ζήτημα βλ. το κείμενό μου: "Οι υποσχέσεις των πολιτικών ως αδίκημα εξαπάτησης του λαού", στα "Πολιτικά Θέματα" της 9/7/1993).
Δυστυχώς από τότε πέρασαν δύο σχεδόν δεκαετίες αλλά η πρότασή μου για την επαναφορά αυτού του αδικήματος δεν πραγματώθηκε. Ολόκληρος ο λεγόμενος πολιτικός κόσμος εσιώπησε!!
Αν οι σημερινοί... σοσιαλΗστές είχαν θεσπίσει αυτό το νόμο θα τολμούσαν να μας λένε προεκλογικά τις μπούρδες τους και να μας υπόσχονται "λαγούς με πετραχήλια";
Όμως, έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι  αργά να σοβαρευτούν! Όμως δεν θα το κάνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου