Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο εθνικοσιαλισμός προχωρεί


Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Αρκετές φορές, και με την ευκαιρία συγκεκριμένων παραβιάσεων του Συντάγματος από την κυβέρνηση, ανέδειξα τον κατήφορο της συνταγματικής εκτροπής στην οποία διολισθαίνει η κυβέρνηση της μειοψηφίας.
Τελευταίο κρούσμα αυτής της δημοκρατικής και συνταγματικής εκτροπής ανάγεται στο θεμελιώδες άρθρο 11 του Συντάγματος, το οποίο εντάσσεται στα "ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα".
Να τι ορίζει αυτό το άρθρο, το οποίο αποτελεί το βαρόμετρο της δημοκρατίας: "Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. Μόνο στις δημόσιες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία".
Η ελληνική πολιτική πρακτική σεβάστηκε αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα του Ελληνικού λαού, αρκετές φορές και κολοβωμένο κάτω από τις εμφυλιοπολεμικές συνθήκες της δεκαετίας του ’50.
Χρήση και κατάχρηση, ωμή κατάχρηση, έκανε το ΠΑΣΟΚ όσες φορές βρέθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα όταν κάλπαζε προς την εξουσία της πρώτης περιόδου.
Όλες οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και όλα τα σημάδια υποδηλώνουν σαφέστατα ότι το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς προσα­νατο­λίζεται στην αποφλοίωση του άρθρου 11 ώστε να τεθεί ταφόπλακα σε κάθε λαϊκή διαμαρτυρία.
Ο πανικός του είναι τόσο μεγάλος ώστε να θεωρεί το γιαούρτι ισοδύναμο του όπλου. Προτείνω την αντικατάστασή του με πατσά κι αν τον θεωρήσουν κι αυτόν ως όπλο να προχωρήσουμε στα σκατά στα οποία κολυμπούν όπως είπε και ο γνωστός Γάλλος τραπεζίτης.
Όσο πιο γρήγορα γίνει η χρήση τους από τις διεφθαρμένες πλειοψηφίες και τις βολεμένες μειοψηφίες τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν από τις καρέκλες οι εθνικοσοσιαλΗστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου