Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ευρώ, καλεί η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κι άλλο στελεχός του τάχθηκε υπερ της δραχμής

Νέα αντιπαράθεση Κεδίκογλου - Κουμουνδούρου, με αφορμή τη δήλωση Τόλιου «όχι πάση θυσία στην ευρωζώνη»

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του Γιάννη Τόλιου, μέλους της ΚΕ του κόμματος και εκ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Όλα ξεκίνησαν από μια τοποθέτηση του κ. Τόλιου, που εγείρει εκ νέου το ζήτημα εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ή, αντίθετα, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τόλιος, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ότι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν είναι υπέρ της λογικής «πάση θυσία στην ευρωζώνη». «Εμείς δεν θα κάνουμε θυσίες για το ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς εάν μια μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους σημαίνει έξοδο από την ευρωζώνη, δήλωσε ότι «δεν μας πειράζει, θα το αντιμετωπίσουμε, γιατί ο ελληνικός λαός είναι στον τοίχο».

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, αντίστοιχες θέσεις έχει εκφράσει και ο Πάνος Κοσμάς, επίσης μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στο iskra.gr.

Αν οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει να το ξεκαθαρίσει δημοσίως και να απομακρύνει τους συνεργάτες του.

Διαφορετικά, συνέχισε, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιεί ότι με τις απειλές κατά επενδυτών και τις θέσεις τους περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, «επιχειρεί ευθέως δολιοφθορά κατά της ελληνικής οικονομίας».

Απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι είναι αδιάβαστος, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκάθαρες θέσεις, που αφορούν σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης.

Αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα γίνει στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. «Αυτά δηλαδή που δεν τολμά ούτε να ψελλίσει η ελληνική κυβέρνηση» τονίζεται.

Καλό θα ήταν ο κ. Κεδίκογλου να ενημερώσει κάποια στιγμή τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το χρέος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου