Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ποιος Έλληνας διεκδικεί Όσκαρ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευχάριστη έκπληξη ήταν για όλους η υποψηφιότητα του ταλαντούχου φωτογράφου και κινηματογραφιστή Φαίδωνα Παπαμιχαήλ (Phedon Papamichael). Ο Έλληνας διευθυντής φωτογραφίας θα διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο, για την ασπράμαυρη δουλειά του στην ταινία «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν.
Με φόντο τις υπέροχα φωτογραφημένες από τον Phedon Papamichael/ Φαίδωνα Παπαμιχαήλ αχανείς πεδιάδες των μεσοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ, ο σκηνοθέτης τοποθετεί στο κέντρο της εικόνας τον ηλικιωμένο πρωταγωνιστή.

Η υπόθεση

Ο Γούντι είναι ένας αλκοολικός γεροξεκούτης. Ένας συνταξιούχος, πρώην γκαραζιέρης από το Χόθορν της Νεμπράσκα, που εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Μοντάνα με την γκρινιάρα γυναίκα του που συνεχώς τον υποτιμά, τον διορθώνει, τον φροντίζει με την τυπική γυναικεία μουρμούρα. Τα δυο του αγόρια έχουν μεγαλώσει - ο ένας έχει κάνει οικογένεια και εργάζεται ως παρουσιαστής ειδήσεων στον μικρό τοπικό τηλεοπτική σταθμό. Ο μικρότερος, ο Ντέιβιντ, είναι πωλητής σε κατάστημα ηλεκτρονικών, χωρίς πραγματικά όνειρα και σχέσεις. Όταν ο Γούντι πιστεύει ένα γράμμα που λαμβάνει, ένα μαρκετίστικο κόλπο που τον ειδοποιεί ότι «έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια» βρίσκει έναν τελευταίο σκοπό στη ζωή του: να επιστρέψει στην Νεμπράσκα και να τα παραλάβει. Κανείς δεν μπορεί να τον πείσει ότι το γράμμα είναι μια απάτη. Έχει ανάγκη να πιστέψει ότι δεν είναι. Για αυτό ο Ντέιβιντ, σε μία τελευταία απόπειρα να μοιραστεί κάτι με τον γερασμένο πατέρα του, δέχεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι δρόμου που θα τον επιστρέψει στις ρίζες του.
Το «Nebraska» θα κάνει την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου