Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ



Η λίστα «φωτιά» με ονόματα και καταθέσεις που κατασχέθηκε από το γραφείο του προσωρινά κρατούμενου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας «Wegmann», Δημήτρη Παπαχρήστου, αποτελεί σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές κατάλογο διακίνησης μαύρου χρήματος και μιζών.
Σε αυτόν εμφανίζονται μεταξύ άλλων καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ αλλά....

και αρκετά ονόματα στρατιωτικών που φέρονται να εισέπρατταν από τις υπεράκτιες εταιρείες. 
Πρόκειται για κατάλογο από την εταιρεία «I good» που ανήκε στον προφυλακισμένο Δημήτρη Παπαχρήστο και μέσω αυτής πλήρωνε τον αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα καθώς και άλλους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα αυτή, που κατασχέθηκε στα γραφεία του Δημ. Παπαχρήστου, περιέχει τις συναλλαγές της offshore «OXYLOS» στην οποία φέρεται ως διαχειριστής ο γιος του Παπαχρήστου, Σπύρος.
 
Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Στη λίστα εμφανίζονται χρηματικές καταθέσεις ή εισροές χρημάτων:

- του Αντ. Κάντα, που ήδη έχει ομολογήσει μίζα 750.000 ευρώ από την Wegmann, 

- του Ο. Εσλερ, πρώην αντιπροέδρου της γερμανικής εταιρείας (κατηγορούμενου στην υπόθεση),

- δύο αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και 

- του Σπ. Παπαχρήστου.

Η διαδρομή του «μαύρου χρήματος»

Στην προχθεσινή απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών , Αντ. Κάντας, φαίνεται πως περιέγραψε στους ανακριτές πώς διακινήθηκαν οι μίζες κυρίως μέσω ελβετικής τράπεζας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επισήμανε τον ρόλο του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Φάνη Λυγινού και του Σπύρου Μεταξά στη διαδικασία υποστηρίζοντας ότι αυτά τα πρόσωπα υποδείκνυαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών να ξεπλένει τις «μίζες». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντ. Κάντας επανέλαβε ότι και οι δύο γνώριζαν πολύ καλά την προέλευση των χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες στα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ περιέγραψε πώς σύστησε τις εταιρείες και ότι του σύστησε τους Λυγινό και Μεταξά ο Παναγιώτης Ευσταθίου. 

Επίσης, παραδέχτηκε ότι πράγματι εισέπραξε από τον Δημήτρη Παπαχρήστου μίζα 750.000 ευρώ μέσω της Gramont Services Ltd με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας και μέσω της γνωστής Oxylos στην Κύπρο. 

Ο αντιπρόσωπος Δ. Παπαχρήστου αντιθέτως είχε υποστηρίξει ότι έδωσε στον Α. Κάντα τουλάχιστον 950.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου