Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΚΑΝΔΗΛΙ (πρώην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ)



                                                
 ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ       

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες.Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στις 7 Αυγούστου 2013, όταν ο κ. Μαρινάκης με έγγραφό του (αρ. πρωτ. 20125) εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφωνούσε για την μετεγκατάσταση Ρομά σε περιοχή του Δήμου μας, αφού σ’ αυτό έγραφε και κατέληγε κατά λέξη ως εξής: “Ο Δήμος Μεγαρέων είναι αρωγός (δηλαδή, θα βοηθήσει) στην προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την μετεγκατάσταση των Ρομά στη θέση «Μπότσικα-Κανδήλι» και είναι πάνω και πέρα από κάθε κοινωνικό αποκλεισμό των κοινωνικών ομάδων που διαμένουν στην περιοχή μας”.
Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, όλα τα κάστρα από μέσα πέφτουν.
Στην συνέχεια έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα με την έκδοση
των σχετικών αποφάσεων για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου στο Κανδήλι.
Οι εκ των υστέρων αντιδράσεις, μάλλον για τα μάτια του κόσμου, δεν φαίνεται να πτοούν την Κεντρική Διοίκηση, αφού αυτή έχει την κατ’ αρχήν έγκριση του κ. Μαρινάκη, η διοίκηση του οποίου, δια της Πολεοδομίας, είχε εκδώσει και άδεια εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας στην περιοχή Κανδηλίου, η οποία βέβαια ανακλήθηκε, αλλά στις 26 Νοε., δηλαδή μετά την γενική κατακραυγή για το υπόψη θέμα, που ξεσηκώθηκε ύστερα από την αποκάλυψη στο διαδίκτυο και στο διαύγεια (ευτυχώς που υπάρχουν) και όχι από κάποια ενημέρωση του Δήμου, που ήταν υποχρεωμένος, να κάνει.
Η οριστική ανάκληση της άδειας εργασιών μικρής κλίμακας έγινε στις 23 Δεκ. και μάλιστα με μία αιτιολογία, που, όταν την διαβάζει κανείς, απορεί, πως, αφού υπήρχαν τόσα πολλά και σοβαρά νομικά κωλύματα, εξεδόθη αυτή η άδεια. Όταν εξέδιδαν την άδεια, δεν τα εγνώριζαν αυτά τα κωλύματα; Είναι τόσο άσχετοι αυτοί της Διοίκησης του Δήμου; ή υπέκυψαν σε κομματικές πιέσεις και μνημονιακές επιταγές και έβαλαν το κομματικό συμφέρον και το δικό τους πολιτικό μέλλον πάνω από τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών; Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο;
Έτσι μετά την σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 18 Οκτωβρίου, έχουμε την ανάθεση του έργου «Δημιουργία χώρου στέγασης με λυόμενους οικίσκους για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά Χαλανδρίου στο Δήμο Μεγαρέων» στην εταιρία Α-Θ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. στις 14 Νοεμβρίου. Την επανέκδοση (έτσι για να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα γίνει η μετεγκατάσταση) της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στις 13 Δεκεμβρίου, περί προσωρινής μετεγκατάστασης του καταυλισμού Ρομά της περιοχής Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου, στη θέση Κανδήλι (πρώην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ) και την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, στο υπόψη χώρο, από τον Δήμο Ελευσίνας (εκεί υπάγεται πολεοδομικά ο Δήμος Μάνδρας, στον οποίο ανήκει  μέρος της περιοχής, που προορίζεται για τους Ρομά) στις 17 Δεκεμβρίου.
Ακόμα υπάρχει και η κατεπείγουσα εντολή της ΔΕΗ για σύνταξη μελέτης ηλεκτροδότησης της περιοχής «Μπότσικα-Κανδήλι» για την μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου.
Επομένως το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς και από εδώ και πέρα δεν πρέπει να υπάρξει καμία ολιγωρία.
Πρέπει να γίνουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, διότι η προσφυγή στο ΣτΕ, κι αν ακόμα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, είναι χρονοβόρος και όταν έρθει η ώρα, να εκδικαστεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι Ρομά Χαλανδρίου, να είναι ήδη στο Κανδήλι.
Το μεγάλο ερώτημα είναι, πως μπορεί να αντιδράσει ο κ. Μαρινάκης, όταν έχει ήδη συμφωνήσει για την μετεγκατάσταση Ρομά στο Κανδήλι και οι Υπηρεσίες του είχαν εκδώσει άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για την περιοχή, που προοριζόταν για τους Ρομά (η εκ των υστέρων ανάκληση δεν αναιρεί το ολέθριο ατόπημα).
Προτάθηκαν, από εμάς, στον Δήμαρχο κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Δεκ. τα παρακάτω:
-Τις αμέσως επόμενες ημέρες, να κάνουμε επίσκεψη στον αρμόδιο Υπουργό όλοι μαζί οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
-Εάν δεν μας δεχθεί ο Υπουργός, να παραμείνουμε στον προθάλαμο του Υπουργείου μέχρι να μας δεχθεί.
-Εάν δεν ανακληθεί από τον Υπουργό άμεσα η απόφαση για την μετεγκατάσταση των Ρομά στο Κανδήλι,  ένας υπάλληλος του Δήμου να βρίσκεται καθημερινά στο Κανδήλι και όταν εμφανιστούν συνεργεία, για να κάνουν εργασίες προετοιμασίες του χώρου, να ειδοποιήσει, για να υπάρξει δυναμική παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσουν αυτές.
Απ' ότι φαίνεται μέχρι τώρα, τίποτα δεν έγινε αποδεκτό και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μέχρι να εκδικαστεί η οποιαδήποτε προσφυγή οι Ρομά του Χαλανδρίου, να έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή του Κανδηλίου.
Εμείς πάντως, ως αντιπολίτευση, θα αντιδράσουμε με πολύ δυναμικό τρόπο. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργηθεί ένα δεύτερο γκέτο στην περιοχή του Δήμου.
Όλοι οι δημότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν, πως αυτό θα είναι καταστροφικό για τον τόπο και τους ιδίους και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Αντιστράτηγος ε.α
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου