Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σταύρος Δήμας πήρε 160 ψήφους

Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά την έκβαση της προεδρικής εκλογής, από την οποία θα εξαρτηθεί αν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με μεγάλη πιθανότητα κυβερνητικής αλλαγής και ανατροπών στις σχέσεις με τους δανειστές...

Στην πρώτη ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, υπερ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 160 βουλευτές, ενώ τα «παρών» ήταν 135 και πέντε βουλευτές ήταν απόντες.

Διαβάστε σχετικά: Πώς ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Η επίδοση είναι μάλλον απογοητευτική για την κυβέρνηση, η οποία είχε τοποθετήσει τον πήχυ στους 162-164, εκτιμώντας ότι ο αριθμός αυτός θα ήταν μια καλή βάση εκκίνησης, για να προσπαθήσει να "κτίσει" στις επόμενες δύο ψηφοφορίες.Της επιτρέπει πάντως να διατηρεί κάποιες ελπίδες.

Όλα τώρα θα κριθούν στη δεύτερη ψηφοφορία. Αν ο στόχος των 180 ψήφων δεν προσεγγισθεί, ο Αντ. Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει τον τελευταίο του χαρτί: Θα ορίσει ημερομηνία εκλογών πριν από την τρίτη ψηφοφορία και θα κινήσει τη διαδικασία συγκρότησης «Εθνικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές, όπου θα εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα.

Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ως επόμενου προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ψήφισε ο επικεφαλής των «ΜΕΤΑρρυθμιστών» Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Κατερίνα Μάρκου, ο Γιώργος Νταβρής και ο Χρήστος Αηδόνης.

«Παρών» ψήφισαν στην πρώτη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Πανούσης και Πέτρος Τατσόπουλος.

Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, Πολύδωρας και Τατσόπουλος δεν στήριξαν τελικά την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς δεν υπερψήφισαν το Σταύρο Δήμα στην προεδρική εκλογή. Το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.
Την έκπληξη έκανε τελικά ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος ψήφισε «παρών» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά τα όσα δήλωνε τις τελευταίες μέρες.

Το ίδιο έπραξε και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος.

Οι δύο πρώην βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν στήριξαν την πρόταση της κυβέρνησης και τον Σταύρο Δήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου